Σελίδες

Επιστολή διαμαρτυρίας γονέα

Προς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
        ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Δ΄ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
 
κ. Παπαχρήστε καλημέρα!
 

Έλαβα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (από άλλο γονέα που παρακολουθεί τις ανακοινώσεις στο διαδίκτυο) τη χθεσινή επιστολή σας με θέμα «Λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2013-2014». Δεν περιλαμβάνομαι (απόλυτα λογικό) στον πίνακα αποδεκτών, αλλά αφενός το διαδίκτυο ενίοτε προσφέρει πραγματική διαφάνεια και πληρότητα πληροφόρησης, αφετέρου ως γονέας είμαι ουσιαστικός αποδέκτης όλων των περιγραφόμενων στο έγγραφό σας.

 
Στην επιστολή σας ξεκαθαρίζετε (παράγραφος 12.Σίτιση) ότι: «Ο Υποδιευθυντής – Υπεύθυνος του Ολοήμερου ή ο Υπεύθυνος του Ολοήμερου Προγράμματος δεν είναι υπεύθυνος για το ζέσταμα του φαγητού».
 
Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Ποιος είναι υπεύθυνος για το ζέσταμα του φαγητού; διότι αφού αναφέρεστε στο ζέσταμα του φαγητού, αποδέχεστε ότι περιλαμβάνεται στη διαδικασία σίτισης.
 
Σας απευθύνω το ανωτέρω ερώτημα ως γονέας μαθήτριας του δημοτικού που φοιτεί στο ολοήμερο σχολείο. Ως μέλος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, σας μεταφέρω ότι το συγκεκριμένο θέμα όπως και το θέμα των προβλεπόμενων ωρών μελέτης των μαθητών στα ΕΑΕΠ ολοήμερα σχολεία είναι μεταξύ εκείνων που απασχολούν πολύ τους  γονείς  των μαθητών.
 
Ως προσωπική άποψη σας μεταφέρω πως πρέπει να καθορίσετε τον υπεύθυνο για κάθε πράξη και όχι να απαλλάξετε κάποιον. Ως γονέας ζητώ από εσάς να καθορίσετε του υπεύθυνους και όχι τους ανεύθυνους. Αντιλαμβανόμενος τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω  της τρέχουσας κατάστασης της χώρας, πιστεύω ότι άμεσα θα επανορθώσετε μοιράζοντας ευθύνες, διορθώνοντας τις απαλλαγές εξ αυτών.
 
Στη διάθεσή σας
 
Φρίξος Χ. Παπαδόπουλος
Γονέας μαθήτριας Δ δημοτικού στο 11ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου