Σελίδες

Ρύθμιση για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών

Με διάταξη  που είναι ενταγμένη στο υπό κατάθεση προς ψήφιση, στη Βουλή πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας  ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους προπτυχιακούς φοιτητές των Α.Ε.Ι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη:

1.  Με κοινή απόφαση του Υπουργού  Οικονομικών και των καθ’ ύλη αρμόδιων Υπουργών καθορίζεται ο τρόπος πληρωμής του ανωτέρω επιδόματος , ο χρόνος πληρωμής του τα απαιτούμενα δικαιολογητικά η αρχή ή οι φορείς ελέγχου και εκκαθάρισης της δαπάνης, η αρχή ή οι φορείς πληρωμής αυτού , ο τρόπος λογιστικής τακτοποίησης καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα  για την εφαρμογή του άρθρου αυτού .
2. Στην περίπτωση δικαιούχων που  φοιτούν σε φορείς που εποπτεύονται από το  ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Πανεπιστήμια , ΤΕΙ , ΑΣΠΑΙΤΕ, Α.Ε.Α.)  η εκκαθάριση των αιτήσεων αυτών καθώς και η ενταλματοποίηση της δαπάνης πραγματοποιείται από τους φορείς αυτούς.

3. Από τους ίδιους φορείς πραγματοποιείται η εκκαθάριση και ενταλματοποίηση της δαπάνης για όσες αιτήσεις δεν εκκαθαρίστηκαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος.

4. Για την εκκαθάριση και την ενταλματοποίηση της δαπάνης  οι ανωτέρω φορείς  επιχορηγούνται από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) οι οποίες μεταβιβάζονται στον προϋπολογισμό τους σε διακριτό κωδικό αριθμό. Υποχρεώσεις δαπανών που αφορούν δικαιούχους των Υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνονται από τους προϋπολογισμούς των Υπουργείων αυτών.

5. Ειδικά για το έτος 2017 η  κάλυψη των δαπανών αυτών από τα ως άνω υπουργεία, θα πραγματοποιηθεί με μεταφορά πίστωσης από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.).»