Σελίδες

Αρχίσαμε !! Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Γερμανό υφυπουργό και την επικεφαλή του ιδρύματος ΚAS στην Ελλάδα

O υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος είχε την Τετάρτη 11/7 εθιμοτυπική συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Thomas Rachel, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο σύμβουλος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Albert Graf, και η επικεφαλής του Ελληνικού Γραφείου του Ιδρύματος Konrad- Adenauer (KAS) κα Susanna Vogt, καθώς και η Ειδική Γραμματέας του ΕΔΤ Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης, κα Αθηνά Λινού.



Σημείωση H-P: Το Konrad- Adenauer (KAS) είναι ένα πολιτικό ίδρυμα το οποίο ελέγχεται από το Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, το κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ, και σκοπό έχει την επιρροή στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στις χώρες που δραστηριοποιείται.
Το KAS συνεργάζεται στενά με το "Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής" στην επεξεργασία κοινών ευρωπαικών πολιτικών και έχει αναλάβει την επιμόρφωση Ελλήνων πολιτικών, μέσω υποτροφιών στην Γερμανία, ορισμένοι από τους οποίους συμμετέχουν και στην σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Αρβανιτόπουλος διατέλεσε γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Καραμανλής.