Σελίδες

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Εντυπωσιακό ξεκίνημα της 10ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας

Εξαιρετικές εντυπώσεις δημιούργησαν οι καλλιτεχνικές δημιουργίες που παρουσίασαν οι μαθητές της Αγίας Παρασκευής την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, στα πλαίσια της 10ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας (15-22 Απριλίου), στο πλήθος κόσμου που τις παρακολούθησε και τις καταχειροκρότησε. 

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου:
- Την Παρασκευή 15/4  στο 3ο Γυμνάσιο έγινε η επίσημη έναρξη με τιμητική βράβευση από το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Πάνο Γκόνη της Αλεξάνδρας Κιμουλάκη, πρ. Αντιδημάρχου, και της Σούλας Θοδώρου-Γλύκα πρ. προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για την προσφορά τους στην ίδρυση και την καθιέρωση του θεσμού καθώς και της Αλέκας Ζιώγα για την αδιάλειπτη δεκαετή παρουσία και προσφορά της στην οργανωτική επιτροπή. Τις  βραβεύσεις ακολούθησαν η  Χορωδία του 13ου Νηπιαγωγείου και οι θεατρικές παραστάσεις  «Αν» από  το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων, «Τα ραδίκια ανάποδα» από το 9ο  Δημοτικό Σχολείο και «Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι» από το 3ο  Γυμνάσιο. 
- Το Σάββατο 16/4  στο 3ο Γυμνάσιο παρουσιάστηκαν οι παραστάσεις «Ο μεγαλύτερος θησαυρός» και το «Ζαχαρένιο σπίτι» και χορωδία από τα 5ο &11ο  Χελμεια Δημοτικά, «Ο μορμόλης» από το 7ο  Δημοτικό, κιθάρα,  «Η ωραία και το τέρας»  και χορωδία από το 4ο Δημοτικό, κιθάρα από το 9ο  Δημοτικό, το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»  από 4ο  Γυμνάσιο, «Η μικρή μας πόλη από το  2ο Λύκειο  και  το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» από το 3ο  Λύκειο. 
- Την Κυριακή 17/4 στο 2ο Γυμνάσιο παρουσιάστηκαν χορωδία, κιθάρα, «Το όνειρο του σκιάχτρου» και χοροθεατρικό από το 1ο Δημοτικό, χορωδία και «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» από το 8ο Δημοτικό, μουσικοχορευτική παράσταση και «Η αλφαβήτα της εφηβείας» από το 2ο  Γυμνάσιο και η «Ηλέκτρα» από το 1ο Λύκειο.
- Παράλληλα παρουσιάστηκαν πολύ προσεγμένες εκθέσεις εικαστικών σε χώρους του 3ου Γυμνασίου όπως και στην αίθουσα θεάτρου του 1ου λυκείου. 
 10 ms