Σελίδες

CineDoc Kids: το πρώτο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου της Αθήνας, σηκώνει αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής

Τον Φεβρουάριο ανοίγει αυλαία το CineDoc Kids, με ένα διήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (11 & 12 Φεβρουαρίου) και με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό.

Οι ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας του CineDoc Kids απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης, συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν και να ευαισθητοποιήσουν το νεανικό κοινό.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών. Οι προβολές συνοδεύονται από συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών και ψηφίζουν τα ίδια την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Οι προβολές συνοδεύονται από συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις. Αυτές οι διαδραστικές εμπειρίες προσφέρουν στο νεανικό κοινό την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου γνωρίζοντάς τον «πίσω από την οθόνη».

Στα πλαίσια του CineDoc Kids, σε συνεργασία με το Beatbox Greece, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί το Πρωτάθλημα Beatbox για παιδιά– Έως 18 ετών, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους νεότερους beatboxers της χώρας, σε μάχες με τα μικρόφωνά τους πρόσωπο με πρόσωπο για την ανάδειξη του Πρωταθλητή 2017, καθώς και εντυπωσιακά showcases από τους κριτές της διοργάνωσης. Θα προηγηθεί Masterclass Workshop με καλεσμένο τον Ισπανό πρωταθλητή και διεθνώς αναγνωρισμένο beatboxer MARKOOZ, για μυημένους και μη, για την τέχνη της αναπαραγωγής μουσικής μόνο με το ανθρώπινο στόμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με το Πρωτάθλημα Beatbox για παιδιά – έως 18 ετών στο www.beatboxgreece.com

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτικούς...
Το CineDoc Kids αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να συνδέσει την τάξη με τον ευρύτερο κόσμο, να βοηθήσει τους μαθητές να αναζητήσουν τη γνώση εκτός σχολικού πλαισίου και να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στη μάθηση.

Οι ταινίες του CineDoc Kids μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια των σχολικών μαθημάτων της ιστορίας, της γεωγραφίας, της μουσικής, της τέχνης και της γλώσσας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις ταινίες με θέμα την ενηλικίωση και ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή των παιδιών στον σύγχρονο κόσμο.

Οι προβολές συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις που ενθαρρύνουν τόσο τον διάλογο όσο και τις συλλογικές δράσεις. Παράλληλα, οι συζητήσεις αυτές έχουν ως στόχο να οδηγήσουν σε έναν διάλογο για τον ρόλο του κινηματογράφου και των media στη ζωή των παιδιών.

Οι ταινίες του CineDoc Kids απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και πάνω.

Για σχολικές επισκέψεις ή ειδικές προβολές, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@cinedoc.gr.