Σελίδες

Σοφία Κορωναίου: Το Θέατρο Ρεματιάς θα αναδημιουργηθεί. Την Κυριακή θα είμαστε όλοι εκεί!

Βρεθήκαμε εκεί, στη Ρεματιά Χαλανδρίου, μέσα στο χώρο του Θεάτρου, λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, όταν οι μαύροι καπνοί άρχισαν να γεμίζουν τον ουρανό.

Η αγωνία όλων μας να περιορισθεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο πράσινο. Ο ήχος των ξύλων που καίγονταν, οι στάχτες και η οσμή καψίματος μεγάλωναν το θυμό και την απογοήτευση μπροστά στο καμμένο τοπίο.

Η καταστροφή όμως ενεργοποίησε τη δημιουργικότητα.
Την επόμενη κιόλας μέρα εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου και συνεργεία της Περιφέρειας ήταν από νωρίς παρόντες, αναλαμβάνοντας το έργο να απομακρύνουν τα αποκαΐδια.

Είναι πάνδημη η απαίτηση και η διάθεση να αναδημιουργηθεί το Θέατρο της Ρεματιάς. Το Θέατρο που δεκαετίες τώρα συνδυάστηκε με μεγάλες στιγμές Πολιτισμού. Το Θέατρο που φέρνει στο μυαλό όλων εμάς που ζούμε και μεγαλώσαμε στο Χαλάνδρι, μέρες πολιτιστικής ανάτασης και δημιουργίας, γιορτής, μελωδιών και θεατρικών παραστάσεων που έμοιαζαν μαγικές μέσα στην ομορφιά του δάσους.


Το Θέατρο θα αναδημιουργηθεί και μάλιστα σύντομα.
Με σεβασμό στο περιβάλλον της Ρεματιάς, ενταγμένο αρμονικά στα μέτρα και τις ιδιαιτερότητές της, προφυλαγμένο και ασφαλές. Αντάξιο της ιστορίας και της φήμης του.

Η Περιφέρεια Αττικής και οι συναρμόδιες υπηρεσίες της έχουν ήδη κινητοποιηθεί και συνδράμουν με κάθε τρόπο τον Δήμο Χαλανδρίου, στην αποκατάσταση του Θεάτρου και του Περιβάλλοντος της Ρεματιάς.
Οι πολίτες, οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης θα ξαναποκτήσουν το Θέατρό τους!
Την Κυριακή το πρωί θα είμαστε όλοι εκεί, στο Θέατρό μας, στη Ρεματιά μας!

Σοφία Κορωναίου
Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής