Σελίδες

Εξελέγη το νέο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ

edsnaΕξελέγησαν την Πέμπτη τα 61 μέλη που συνθέτουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και την Περιφερειακή Ένωση Αττικής.

Στην ουσία πρόκειται για το νέο Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Ν. Αττικής που θα αποφασίσει για το μέλλον του περιφερειακού σχεδιασμού στη διαχείριση απορριμμάτων και πιο ειδικά για την ακύρωση ή όχι των διαγωνισμών  για την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων.
Το νέο Δ.Σ. λοιπόν απαρτίζεται από 24  μέλη που προέρχονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και 36 μέλη από την ΠΕΔΑ.
Τα 24 μέλη που προέρχονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι 16 προέρχονται από την πλειοψηφία και 8 από τη μειοψηφία. Αν και αρχικά η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου είχε προτείνει την εκλογή των εκπροσώπων με ενιαίο ψηφοδέλτιο με 16 εκπροσώπους από την παράταξή της και 8 από την αντιπολίτευση, δεν το δέχτηκαν οι Γ. Σγουρός και Γ. Κομουτσάκος, οι οποίοι ζητούσαν μεγαλύτερη εκπροσώπηση και τελικά κατέβηκαν δύο ψηφοδέλτια.

Η ΠΕΔΑ εξέλεξε 36 εκπροσώπους. Η παράταση του δημάρχου Πεντέλης Δ. Στεργίου εξέλεξε 13 εκπροσώπους, ενώ από 7 εξέλεξαν οι παρατάξεις του Ν. Σαράντη και του Η. Γκότση και 6 η παράταξη του Γ. Ιωακειμίδη.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, αφού έχει εκλέξει συνολικά 25 μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της κ. Δούρου, που μετέχει αυτοδικαίως. Προκειμένου λοιπόν να προχωρήσει η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου στις ριζικές αλλαγές που έχει εξαγγείλει για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττικής θα πρέπει να εξασφαλίσει συμμαχίες  με συμβούλους που προέρχονται από τις άλλες παρατάξεις και από τις μέχρι τώρα ενδείξεις πιο πρόσφορο έδαφος για συνεργασία είναι με την παράταξη του κ. Ιωακειμίδη.

Σε κάθε περίπτωση η πρώτη κρίσιμη απόφαση που θα κληθεί λάβει το νέο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ αφορά την αξιολόγηση της πρότασης της περιφερειάρχη Αττικής Ρ.Δούρου αναφορικά με την ακύρωση των διαγωνισμών για την κατασκευή των τεσσάρων ΧΥΤΑ.