Σελίδες

“Φροντιστήριο Εθελοντών Καθηγητών” στο Μαρούσι

Για τρίτη συνεχή χρονιά λειτουργεί στο Μαρούσι το «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ», μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, σε παιδιά με όρεξη για μάθηση, που όμως οι γονείς τους αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστηριακά μαθήματα.
Παρά το γεγονός  ότι πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν φροντιστήρια και  όλη η γνώση να παρέχεται στα σχολεία, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια  μπροστά στην πραγματικότητα.

Την περσινή χρονιά (2013 -2014) τρεις από τους μαθητές του «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ» πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα ο ένας εξ’ αυτών πρώτος στη σχολή που επέλεξε (ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ –ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ).   

Η ΠΑΙΔΕΙΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ

Η λειτουργία του «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ» οργανώνεται από εθελόντριες γραμματείς και υλοποιείται με τη συνεργασία των καθηγητών, των γονέων και των μαθητών.
Παρέχονται μαθήματα για όλες τις τάξεις Γυμνασίου – Λυκείου σε όλα τα μαθήματα

Τα μαθήματα γίνονται στα γραφεία της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» (Κοιμήσεως Θεοτόκου 8 – κοντά στη Μητρόπολη),
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210- 8024942 / 6939272712)


------

Επιστολή προς : Εργαζόμενες και εργαζόμενους στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι

Όλες και όλοι που συνεισφέρουμε εθελοντικά στην οργάνωση και στη λειτουργία του «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ», στο Μαρούσι, αισθανθήκαμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση από την πράξη αλληλεγγύης σας.

Με την προσφορά σας στο «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ», γραφικής ύλης αναγκαίας για τους μαθητές της α’βάθμιας και της β’βαθμιας εκπαίδευσης, αποδεικνύετε πως η οικονομική δυσχέρεια που όλοι αντιμετωπίζουμε, δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στην αλληλεγγύη και στην αλληλοϋποστήριξη των πολιτών.
Οι δομές αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα, με πολυποίκιλες δραστηριότητες (στέγη, τροφή, γνώση, κ.α.), κρατούν ζωντανούς τους κοινωνικούς δεσμούς, βοηθάνε την κοινωνία να σταθεί όρθια και συμβάλλουν στο να έρθει πιο κοντά η μέρα της ανατροπής των πολιτικών που έχουν δημιουργήσει αυτή την καταστροφική κατάσταση.

Ελπίζουμε το παράδειγμά σας να βρει μιμητές και να συναντηθούμε και σε άλλες αλληλέγγυες δράσεις.

“ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ”

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΤΗ  ΜΟΡΦΩΣΗ