Σελίδες

Πρόγραμμα απόκρυψης της ανεργίας (6μηνα Stage με 325 ευρώ μηνιαία "αμοιβή")

Προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, ή καλύτερα απόκρυψης της ανεργίας,  ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, 600 εκατ. αναμένεται να εκταμιευθούν από το νέο ΕΣΠΑ εντός του 2014.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν κατάρτιση 80 ωρών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ανθρώπους που, κατά κανόνα, δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Περιλαμβάνουν ακόμα πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 450 ωρών μέσα σε ένα διάστημα έξι μηνών καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των δικαιούχων. Από τα προγράμματα κάθε δικαιούχος θα λάβει 1740 με 1950 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι για πρακτική άσκηση έξι μηνών με συνολικές καθαρές αμοιβές 1.950 ευρώ, ο δικαιούχος θα αμείβεται με 325 ευρώ καθαρά για κάθε μήνα εργασίας, πλέον των ασφαλιστικών του εισφορών.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να εντάξει στις εξαγγελίες του και το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών στο οποίο παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός χιλιάδες νήπια.