Σελίδες

Αντικουνουπικοί ψεκασμοί στο Χαλάνδρι

Από την Αμαρυσία 

Θέμα ημερών είναι να ανακοινωθεί η έναρξη αντικουνουπικών ψεκασμών στον Δήμο Χαλανδρίου. Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο αφού η μελέτη από το Τμήμα Πρασίνου έχει κατατεθεί και βρίσκεται στο Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Χαλανδρίου, το οποίο και θα μειοδοτήσει τον ψεκασμό.

Ύστερα από επιστολή που λάβαμε από δημότη του Χαλανδρίου που εξέφρασε την αγωνία της για την καθυστέρηση που υπάρχει, δεδομένου σύμφωνα με τα γραφόμενα της ότι βρισκόμαστε εκτός προθεσμιών όσον αφορά το βιολογικό κύκλο των εντόμων, επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου για να μάθουμε εάν έχει δρομολογηθεί ο ψεκασμός. Στο αρμόδιο τμήμα, η κ. Σπυροπούλου μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και μάλιστα στον φετινό προϋπολογισμό ζητήθηκε και εγκρίθηκε να γίνεται ψεκασμός ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος του έτους. 

Επιπλέον φέτος εκτός από εντομοκτονία προβλέπεται και η μυοκτονία. Τα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας και ο ψεκασμός θα γίνει σ’ όλα τα φρεάτια του Δήμου. Η έναρξη του ψεκασμού θα ανακοινωθεί και στο επίσημο site του Δήμου.