Σελίδες

Γ.Σ. Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου για Κοιν.Σ.Επ.

ergazomenoiΑπό την Αμαρυσία

Σε Γενική Συνέλευση καλούν τα μέλη τους ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικής Συγκοινωνίας. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα του κυλικείου στο αμαξοστάσιο του Δήμου (Αγ. Αθανασίου 31) και σε αυτήν θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις για θέματα που αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια ακολουθεί η πρόσκληση, καθώς και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων του Δήμου.

«Τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου σε κοινή σύσκεψη συζήτησαν και κατέληξαν στα παρακάτω σχετικά με τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ», με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου.

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, σε αγαστή συνεργασία με τη συγκυβέρνηση, εφαρμόζει την αντεργατική πολιτική κατά της μόνιμης και σταθερής εργασίας, ενώ ταυτόχρονα πρωτοστατεί στην πρόσληψη σύγχρονων δούλων μέσω των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ανοίγει την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου για χάρη του κεφαλαίου.

Η δημιουργία της συνεταιριστικής επιχείρησης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ» διαιωνίζει το καθεστώς των ομήρων, ανασφάλιστων, με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα και χαμηλότατους μισθούς, εργαζομένων.

Μέσω της συνεταιριστικής επιχείρησης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ» δημιουργούνται οι νέου τύπου πελατειακές σχέσεις, αφού αντικαθίστανται οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται και σι συμβασιούχοι που απολύονται, με «συνεταιριζόμενους» ημέτερους.

Η ενέργεια αυτή της διοίκησης του Δήμου, μέσω της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. (ανώνυμη εταιρεία του Δήμου) ταυτίζεται πλήρως με τις μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλονται στην κοινωνία και στοχεύουν στη συρρίκνωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Δήμων.Η δημιουργία της συνεταιριστικής επιχείρησης εντάσσεται μέσα σε ένα πλαίσιο πολλών ενεργειών της διοίκησης για την τμηματική ιδιωτικοποίηση τομέων του Δήμου Αμαρουσίου (π.χ. καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί κ.ά.)
Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους εργασιακές σχέσεις που απαξιώνουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και εκμεταλλεύονται κυνικά τη δυσμενή οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε πολίτη σε σταθερή, με πλήρη ασφάλιση, εργασία, χωρίς ομηρίες και πελατειακές σχέσεις, με αξιοπρέπεια και ήθος.

Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα οδηγούσε, με μαθηματική ακρίβεια, στη σύγκρουση ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες εργαζομένων που θα επιδίωκαν να παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας Θα έκαναν το παν, ακόμα και «εκπτώσεις» στα εργασιακά δικαιώματα, για να διασφαλίσουν μια θέση εργασίας.

Σας καλούμε να σταματήσει η λογική της πελατειακής σχέσης και του ομήρου ψηφοφόρου.

Οι κοινωνίες αλλάζουν όταν αλλάξουμε πρώτα εμείς.

Καταγγέλλουμε την εκχώρηση - ιδιωτικοποίηση δομών και αρμοδιοτήτων του Δήμου μας, που στόχο έχουν τη μετακύληση του κόστους στους πολίτες και τους εργαζόμενους».

Συνάντηση με εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων

«Την Τρίτη 14/5/2012 συναντήθηκαν τα προεδρεία των Σωματείων του Δήμου Αμαρουσίου με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας κ.κ. Μπρέγιαννη Αλ., Μπουντούρογλου Ν., Μαγιάκη Λ., Ψάλτη Αικ., Πολυχρονιάδη Δ., Ιατρίδη Γ. και την παρουσία του Χάρδα Γ., εκπροσώπου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, προκειμένου να συζητήσουμε για τη νέα επιδρομή που γίνεται στους εργαζόμενους με τις (δουλεμπορικές ) «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» και την εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες.

Σε ένα κλίμα φιλικό και με την κατάθεση των απόψεων όλων των παραβρισκόμενων, διαπιστώθηκε η ανάγκη μιας κοινής Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων, προκειμένου να ενημερωθούν και να παρθούν αποφάσεις από το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου μας.

Καταδικάζουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική, που μειώνει δραματικά τους μισθούς μας, οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων, προβλέπει την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και την εφαρμογή προγραμμάτων πελατειακών σχέσεων, οδηγώντας τους εργαζομένους σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση».