Σελίδες

Πως θα διαμορφωθεί η παιδική χαρά των οδών Ιωαννίνων & Ταυγέτου

Σύμφωνα με τους όρους της ανοιχτής δημοπρασίας για την επιλογή του αναδόχου κατασκευής του έργου της ανάπλασης της παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Ταυγέτου, η διαδικασία διαμόρφωσης του χώρου θα είναι ως εξής :
Πρόκειται για έναν χώρο στον Κ.Χ. 720 στην Τούφα Χαλανδρίου (ΦΕΚ 114/79), στη συμβολή
της οδού Ιωαννίνων με τον πεζόδρομο της Τυμφρηστού. Το συνολικό εμβαδόν του χώρου που θα καταλαμβάνει η παιδική χαρά είναι 540 τμ.

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι εξής:

• η προσεκτική αποξήλωση και η απομάκρυνση/ μεταφορά των παλαιών οργάνων σε σημείο που θα υποδείξει η επίβλεψη, η αποξήλωση τμήματος της δαπεδόστρωσης από κυβόλιθο και της πλακόστρωσης και ο καθαρισμός του χώρου από μπάζα και απορρίμματα.
• η διαμόρφωση δύο υποπεριοχών με κράσπεδα στίβου και η εξομάλυνση του χώρου, ιδιαίτερα στα σημεία που θα τοποθετηθούν τα όργανα. Επίσης η διαμόρφωση αναγλύφου με την προσθήκη χώματος, σύμφωνα με τις οδηγίες της επίβλεψης
• οι εργασίες για την εγκατάσταση αγωγού ομβρίων/ αποχέτευσης Φ40 με απόληξη στην οδό Ιωαννίνων και τριών μικρότερων αγωγών που θα συλλέγουν τα όμβρια από το χώρο της παιδικής χαράς και θα τα κατευθύνουν προς τον κεντρικό αγωγό. Η αποκατάσταση της δαπεδόστρωσης με υλικά όμοια με τα υπάρχοντα.
• η περιμετρική περίφραξη τμήματος του Κ.Χ. (540 τμ) ύψους 0.90μ και η διαμόρφωση δύο εισόδων. Η περίφραξη θα είναι ξύλινη.
• η διαμόρφωση κατασκευής με τοιχία από εμφανές σκυρόδεμα σε διάφορα ύψη που συνδέονται με ξύλινους πάγκους, σύμφωνα με τα σχέδια και τις οδηγίες της επίβλεψης.
• Η διαμόρφωση ζαρντινιέρας από εμφανές σκυρόδεμα με περιμετρικό πάγκο και κρήνη με πόσιμο νερό, σύμφωνα με τα σχέδια και τις οδηγίες της επίβλεψης, καθώς και η προμήθεια επιπλέον κάδων απορριμμάτων.
• η δημιουργία δύο ενοτήτων παιχνιδιού για δύο ηλικιακές ομάδες, με προμήθεια και εργασίες πλήρους τοποθέτησης νέων πιστοποιημένων οργάνων (με την παρουσία του ΕΛΟΤ που θα χορηγήσει επιπλέον πιστοποιητικό τοποθέτησης) στις θέσεις που φαίνονται στα σχέδια και θα
υποδείξει η επίβλεψη. Προβλέπονται τσουλήθρα, τραμπάλα και κούνιες νηπίων στην πρώτη ενότητα και τσουλήθρα, κούνιες, τραμπάλα και ζωάκι για παιδιά από τριών ετών και άνω στη δεύτερη ενότητα. Το υλικό επίστρωσης είναι ελαστικά πλακίδια υδατοπερατά ασφαλείας σε κόκκινο χρώμα, τοποθετημένα σε καλά πατημένο χώμα ή βότσαλο πιστοποιημένο από ΕΛΟΤ σε σκάμμα κατάλληλου βάθους. Ο υπόλοιπος χώρος καλύπτεται από χλοοτάπητα.
• η αποκατάσταση της δαπεδόστρωσης, όπου έχει υποστεί φθορές και η διαμόρφωση ραμπών για την πρόσβαση στο χώρο της Π.Χ. και στα όργανα.
• η συμπλήρωση της φύτευσης και η εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος για την ανάπτυξη του πρασίνου
• η συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων
• η τοποθέτηση σήμανσης σύμφωνα με τις οδηγίες της επίβλεψης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός Μελέτης / Υπηρεσίας του έργου ανέρχεται σε 108.500 ευρώ και αναλύεται :
Δαπάνη Εργασιών € 45.473,85
Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) € 8.185,29
Απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+ Ο.Ε.) € 8.048,87
Δαπάνη Προμήθειας για κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές – όργανα : € 23.770,00
Δαπάνη Προμήθειας για φυτικό υλικό :1.446,70
Αναθεώρηση € 1.376,65
Φόρος Προστιθέμενης Αξίας 23% € 20.054,77
Φόρος Προστιθέμενης Αξίας 13% € 143,87