Σελίδες

Ιστορίες για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς - Ανακοίνωση της παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου

  

«Προσφέρω τα είδη καθαριότητας για το 2012 με τις τιμές ραφιού του καταστήματός μου. Ο προσφέρων ….»

Είναι απολύτως εντυπωσιακό αλλά αυτή την παντελώς αόριστη προσφορά για την προμήθεια ειδών καθαριότητας, ενέκρινε η πλειοψηφία της διοίκησης κατά την  6η συνεδρίαση του νομικού προσώπου «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του δήμου Χαλανδρίου.

Στην προφανή ερώτηση εάν η προσφορά είναι συμφέρουσα  αφού δεν αναγράφονται οι τιμές αναλυτικά  ή τι θα συμβεί εάν οι άγνωστες τιμές «στο ράφι» αλλάξουν προς το χειρότερο μέσα στο 2012 δεν υπήρξε βέβαια απάντηση.


Για την ιστορία:

-Μετά την ανακήρυξη ως άγονου του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού  για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ειδών σίτισης για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ της πόλης, αποφασίστηκε η με απευθείας ανάθεση (αναζητήθηκαν τρεις προσφορές) προμήθεια των αντίστοιχων ειδών.
- Προσφορά για τα είδη καθαριότητας κατέθεσε ως μοναδικός υποψήφιος το εν λόγω σούπερ μάρκετ. Η επιχείρηση αυτή ήταν και παλαιότερος προμηθευτής του νομικού προσώπου, μάλιστα για το 2011 καταγράφεται προς αυτήν χρέος 20.519,18 ευρώ από το νομικό πρόσωπο.

Τι ισχυρίζεται η διοίκηση:

-Η εν λόγω προσφορά (όπως και άλλες κατά το παρελθόν για άλλα είδη) έγινε δεκτή λόγω της πλήρους έλλειψης ειδών καθαριότητας αλλά και λόγω του μοναδικού μειοδότη που εμφανίστηκε. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις διαφόρων προμηθευτών αυτοί δεν προσέρχονται στους διαγωνισμούς ή δεν υποβάλλουν προσφορές, αφού το νομικό πρόσωπο χρωστάει σε διάφορους προμηθευτές από προηγούμενα χρόνια.

Όμως, ανεξάρτητα από τις αιτιάσεις της διοίκησης ή τους φόβους των προμηθευτών το πραγματικό πρόβλημα παραμένει:

-Ο δήμος  συνεχίζει να προμηθεύεται είδη σε τιμές απλού καταναλωτή και όχι μειωμένες όπως θα δικαιολογούσε η ποσότητα αλλά και η σταθερότητα στην κατανάλωση.

-Ουδέποτε διερευνήθηκε η αιτία συσσώρευσης των χρεών που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις και τα οποία στον προϋπολογισμό του 2012 (και παρά τις συνεχείς πληρωμές παλαιών τιμολογίων) ανέρχονται στο ποσό των 376.269,16 ευρώ.

-Συνεχίζεται η επίκληση των χρεών την ίδια στιγμή που στον προϋπολογισμό του 2012 καταγράφεται για το τέλος του 2011 χρηματικό υπόλοιπο (δηλαδή ταμείο) 520.233,35 ευρώ ενώ σαν σύνολο τακτικών εσόδων για το 2012 προϋπολογίζεται το αστρονομικό ποσό των 3.780.263,40 ευρώ.

-Δεν τηρείται καμία εσωτερική διαδικασία, από τη διοίκηση του νομικού προσώπου, που να αποδεικνύει με πλήρη διαφάνεια τον τρόπο επικοινωνίας με τους προς κατάθεση προσφοράς προμηθευτές. (Αριθμός προμηθευτών προς τους οποίους έγιναν κρούσεις για συμμετοχή, επιστολή του νομικού προσώπου με τους όρους και το χρόνο αποπληρωμής των τιμολογίων, αριθμοί πρωτοκόλλου για την αλληλογραφία – επικοινωνία κλπ).

Οι πρακτικές αυτές αποτελούν κληρονομιά του νεοφιλελεύθερου αμόκ των προηγούμενων ετών.  Αποτέλεσμα ήταν να είναι χάρτινοι πύργοι  οι 9 παιδικοί σταθμοί, όπου  κατέρρευσαν οι 4 από αυτούς όταν το μνημόνιο εισέβαλε στη πόλη ισοπεδώνοντας τις  δομές φύλαξης παιδιών . Η ίδια διαλυτική πολιτική από το κράτος του μνημονίου με τις ίδιες πρακτικές από τον δήμο απλά με άλλα πρόσωπα και το 2012  Τι μπορεί να περιμένει άραγε ο γονιός ή ο εργαζόμενος;

Και μία ερώτηση: Ο δήμος έχει καταβάλει την τακτική επιχορήγηση προς τον ΟΚΠΑ που όπως αναφέρεται στον προϋπολογισμό για το 2012 ανέρχεται σε 2.300.000 ευρώ;

Ανακοίνωση της παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου


www.stasi.gr