Τρίκαλα: Ξεκινά με 20 σχολεία το πρόγραμμα κομποστοποίησης και 224 κάδους στον Δήμο

Εκπαιδευτικοί και μαθητές 20 σχολικών μονάδων του Δήμου Τρικκαίων θα είναι ο πρώτος διδάξας στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, ξεκινώντας στο πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτικής Θεσσαλίας (Π.Α.ΔΥ.Θ.).
Διευθυντές και στελέχη των σχολείων ενημερώθηκαν διεξοδικά σήμερα από τον Διευθυντή της Π.Α.ΔΥ.Θ. Ορέστη Πλιάσα και στελέχη της εταιρίας για το εγχείρημα και την προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματος κομποστοποίησης, όπως προβλέπει και το Περιφερειακό Σχέδιο Θεσσαλίας. Τέσσερις διαφορετικού τύπου κάδοι τοποθετούνται στα σχολεία και κάθε 15 ημέρες προσωπικό της Π.Α.ΔΥ.Θ. θα παρακολουθεί την πορεία της όλης διαδικασίας, παρέχοντας σχετικές οδηγίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φυσικά, η σχολική κοινότητα θα έχει καθοριστικό ρόλο στην κομποστοποίηση, μία φυσική διαδικασία που μετατρέπει σε οργανικό εδαφοβελτιωτικό μίγμα (κομπόστ), όλα τα απόβλητα τροφών και τροφίμων, όπως φρούτα και λαχανικά, αλλά και τα απόβλητα κήπου (φύλλα, κλαδιά). Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση άλλοι 204 κάδοι δίνονται σε δημότες (Δήμος Τρικκαίων) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, με την πλήρη ανάπτυξη του να προβλέπει 2.000 κάδους και συνολικά 7.000 κάδους για όλους τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλίας (Νομού Τρικάλων και Καρδίτσας).Από την ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο
Από την ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο
Κομποστοποίηση - Τρίκαλα

 Αλέξανδρος Ζαούτσος
http://www.ert.gr