Σελίδες

Έναρξη λειτουργίας Πράσινου Σημείου για τα κλαριά στην Πεντέλη σε συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΕΔΣΝΑ

Ο ΕΔΣΝΑ μετά από εντολή της Περιφέρειας Αττικής να λειτουργεί και όσον αφορά τα κλαριά, στη στήριξη των Δήμων μελών του επί τόπου στα πράσινα σημεία των Δήμων, θρυμματίζει σήμερα τα κλαδέματα του Δήμου Πεντέλης.
Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής: «Από τις πρωινές ώρες σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2016, ο μεγάλος κλαδοκόπτης του ΕΔΣΝΑ με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Άρη Βρούστη, την αρπάγη του ΕΔΣΝΑ, κοντέινερ, κάδους και προσωπικό, θρυμματίζει και απομακρύνει τα κλαριά από το Πράσινο Σημείο του Δήμου Πεντέλης.

Η μείωση του όγκου απορριμμάτων ανακυκλώσιμων και κλαδεμάτων προκειμένου να ανακουφιστεί η χωματερή του Σχιστού, είναι ένα απλό θέμα που άμεσα μπορεί να λειτουργήσει, σε πλήρη συνεργασία με την Περιφέρεια, τον ΕΔΣΝΑ και τους Δήμους, με βάση τη σχεδίαση της Περιφέρειας που ομόφωνα έχει εγκριθεί στον ΕΔΣΝΑ και καθυστερεί η υλοποίησή της.

Ταλανιζόμαστε πολλά χρόνια προσπαθώντας να βρούμε χωράφια να θάψουμε τα απόβλητά μας, αντί να κάνουμε το απλούστατο. Να τα επεξεργαστούμε στην πηγή και έτσι να μειώσουμε στο ελάχιστο τον όγκο τους, να ελαφρύνουμε τα τέλη των Δημοτών, να απορροφήσουμε εργατικά χέρια, να εκμηδενίσουμε την περιβαλλοντική μόλυνση, να ανακουφίσουμε τις πόλεις γύρω από το Σχιστό και την Αττική.

Αυτή  η απλή και αυτονόητη λύση για τα απορρίμματα είναι κακό να γίνεται προσπάθεια αξιοποίησής της πολλές φορές σε μικροκομματική αντιπαράθεση που μόνο κακό κάνει στην Αυτοδιοίκηση».

aftodioikisi.gr