Σελίδες

Κώστας Ζαχαριάδης: «Ν’ αρχίσουμε να γινόμαστε μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα»

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας για την επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

«Προχωράμε μπροστά και στο Γιούρογκρουπ της Τρίτης. Ανοίγουμε θετικές προοπτικές για την οικονομία και την κοινωνία μας. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα η ολοκλήρωση αυτής της φάσης της αξιολόγησης. Περάσαμε, από πολλά σκαμπανεβάσματα…», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.


Στην παρατήρηση, ότι η πρόσφατη κοινοβουλευτική διαδικασία έδωσε την αίσθηση του ριμέικ μιας προηγούμενης ταινίας, με διαφορετικούς ρόλους ο κ. Ζαχαριάδης απήντησε:

«Όλα αυτά θα κριθούν άμεσα μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Αν δηλαδή έχουμε μία φρασεολογία, η οποία έχει ακουστεί στο παρελθόν και έχει αποτύχει… Η απάντηση είναι τώρα, εμείς, στην Ελλάδα κάνουμε αυτή την προσπάθεια και θα κριθούμε από αυτά που θα κάνουμε μέσα στο επόμενο εξάμηνο……για να το πω περιφραστικά: ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, ανακούφιση των κοινωνικών πληγών, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους»


Ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε, πως «μέσα στο τρίμηνο του καλοκαιριού, που σε λίγες μέρες αρχίζει έχει δρομολογηθεί μία διαδικασία ψήφισης περίπου 10 νομοσχεδίων, που αλλάζουν μία σειρά πραγμάτων, όπως για παράδειγμα η καταπολέμηση με διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο του λαθρεμπορίου τσιγάρων, ποτών, πετρελαιοειδών, η εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων για το χτύπημα του μαύρου χρήματος και μία σειρά άλλων νομοσχεδίων, που είναι σοβαρές δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βοηθούν να αλλάξουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα και να πάμε σε μία νέα περίοδο. Είναι ένα στοίχημα να πατάξουμε αυτές τις μάστιγες οι οποίες καταταλαιπωρούν τόσα χρόνια την ελληνική οικονομία και να μπορέσουμε να χαράξουμε για την κοινωνία και την οικονομία, έναν πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο δρόμο. Ν’ αρχίσουμε σιγά σιγά να γινόμαστε μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα…. Να φύγουμε από το καθεστώς μπανανίας, που ήμασταν τόσα χρόνια».


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την καταψήφιση άρθρων του νομοσχεδίου και την παραίτηση της βουλευτού της Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κας Κατριβάνου, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: «Για μένα προσωπικά δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η κα Κατριβάνου και το καλοκαίρι, όπως θυμάστε είχε ψηφίσει «παρών» στο πρόγραμμα. Εγώ καταλαβαίνω απολύτως τις βασικές διαφορές, που μπορεί να έχει κάποιος με δύσκολα νομοθετήματα».


«Την τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός ότι, όταν αισθάνθηκε ότι δεν μπορεί να συμβάλλει περαιτέρω σ’ αυτή την προσπάθεια επιστρέφει στην ουσία την έδρα, στην συλλογικότητα μέσα από την οποία εξελέγη. Σε όλη αυτή την διαδρομή η Βάσω τίμησε τον ρόλο της σαν βουλευτής της Αριστεράς, αλλά και σαν στέλεχος και σαν ένας αγωνιζόμενος πολίτης».


Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα πατώντας ΕΔΩ


Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα