Σελίδες

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση της Τράπεζας Χρόνου από τον Δήμο Βριλησσίων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη παρουσίαση της Τράπεζας Χρόνου από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στα πλαίσια της ‘4ης Οικογιορτής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού’ της Φυσιολατρικής Κίνησης ‘Βριλησσός’. 

Την παρουσίαση έκανε η ομάδα επικοινωνίας εθελοντών μαζί με την Πρόεδρο του ΟΚΠΑ κ. Β. Αρσένη και την υπεύθυνη των Δομών Αλληλεγγύης κ. Παπαδοπούλου.

Σκοπός του δικτύου αυτού είναι τα μέλη του να μπορούν να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες που αφορούν σε παροχή υπηρεσιών, με έναν τρόπο που κανείς δεν θα αποκλείεται επειδή δεν έχει χρήματα και που θα εκφράζεται μέσα από μία ισότιμη ανταλλαγή με ανταποδοτικό χαρακτήρα. 

Στην εκδήλωση τονίστηκε η τεράστια σημασία της δομής αυτής, καθώς απευθύνεται σε όλους τους πολίτες αδιακρίτως και συμβάλλει στο χτίσιμο των ουσιαστικών ανθρώπινων σχέσεων αλλά και την αλληλοβοήθεια με αξιοπρέπεια και όχι ελεημοσύνη, αναπτύσσοντας τις αρχές του σεβασμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο ‘Βριλησσό’ για τη συνεργασία στη διάδοση του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στην πόλη μας και όλους όσοι προσέφεραν τρόφιμα και φάρμακα για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου του Δήμου.

Τράπεζα Χρόνου Βριλησσίων http://vrilissiatime4u.gr/