Σελίδες

Χριστουγεννιάτικες διοργανώσεις του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου στα πλαίσια των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του προκηρύσσει το 4ο Παιδικό Εσωτερικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού, το 21ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού και το 18ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Μπλιτς.

Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στην έδρα του Σ.Ο. Χαλανδρίου, Αβέρωφ 4, και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και τα μέλη του Σ.Ο. Χαλανδρίου. Σκακιστές άλλων συλλόγων μπορούν να λάβουν μέρος, εφόσον δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή ή υπάρχουν κενές θέσεις πριν την έναρξη του κάθε τουρνουά.
Οι φιλοξενούμενοι σκακιστές δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα έπαθλα, ο 1ος όμως σε κάθε τουρνουά κερδίζει μια δωρεάν συμμετοχή σε τουρνουά αντίστοιχου χρόνου σκέψης, που θα διοργανώσει ο Σ.Ο. Χαλανδρίου μέσα στο 2016.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο e-mail halandri@halandrichess.gr ή στην έδρα του Σ.Ο. Χαλανδρίου Αβέρωφ 4. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων. Δεν υπάρχει παράβολο συμμετοχής.
Οι βραβεύσεις και οι απονομές στους νικητές των παραπάνω τουρνουά θα πραγματοποιηθούν κατά την τελετή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σ.Ο. Χαλανδρίου.

Εσωτερικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού 2015

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Η ώρα έναρξης του τουρνουά είναι το Σάββατο στις 18:30 και την Κυριακή στις 18.00. Μπορεί κάποιος να αγωνιστεί μόνο τη δεύτερη μέρα ξεκινώντας με το 50% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας. Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 7 γύρων (τρεις γύροι την πρώτη ημέρα και τέσσερις τη δεύτερη). Χρόνος σκέψης: 20 λεπτά για κάθε παίκτη και προσθήκη 5 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση που ολοκληρώνεται. Έπαθλα: Στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθούν μετάλλια ή κύπελλα. Ανάλογα με τις συμμετοχές μπορεί να αποφασιστεί η βράβευση ειδικών κατηγοριών.

Παιδικό Εσωτερικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού 2015 (έως 16 ετών)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015. Ώρα έναρξης 18:00. Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 5 γύρων. Χρόνος σκέψης: 12 λεπτά για κάθε παίκτη και προσθήκη 3 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση που ολοκληρώνεται. Έπαθλα: Στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθούν μετάλλια ή κύπελλα. Ανάλογα με τις συμμετοχές μπορεί να αποφασιστεί η βράβευση ειδικών κατηγοριών.

Εσωτερικό Πρωτάθλημα Μπλιτς 2016

α) Τουρνουά διεκδικητών
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016. Ώρα έναρξης 18.00. Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 9 γύρων ή πουλ απλών ή διπλών συναντήσεων ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Χρόνος σκέψης: 5 λεπτά για κάθε παίκτη με προσθήκη 3 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση. Έπαθλα: Ο νικητής του τουρνουά αποκτά το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο του Μπλιτσμάστερ Χαλανδρίου 2016.

β) Τελικό Ματς
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 στις 20:30 ή μόλις ολοκληρωθεί το τουρνουά διεκδικητών. Δικαίωμα συμμετοχής: Ο Μπλιτσμάστερ Χαλανδρίου 2015, Βασίλης Κοτρότσος, και ο νικητής του τουρνουά των διεκδικητών. Σε περίπτωση που ο κάτοχος του τίτλου δεν προσέλθει να αγωνιστεί, ο τελικός θα γίνει μεταξύ των δύο πρώτων του τουρνουά διεκδικητών. Σύστημα αγώνων: Ματς 6 παρτίδων. Σε περίπτωση ισοπαλίας ο τίτλος θα κριθεί σε μία παρτίδα «Αρμαγεδδών». Έπαθλα: Τα υλικά έπαθλα δεν είχαν ποτέ σημασία μπροστά στην αξία και μόνο του τίτλου!