Σελίδες

Ο Τσίπρας στο twitter - Τετάρτη 14.1 στις 8 μμ

Απόψε στις 8 μμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί τα ερωτήματα των χρηστών του twitter. 
Οι πολίτες θα θέτουν τα ερωτήματά τους δημόσια μέσω twitter χρησιμοποιώντας ένα ενδεικτικό hashtag, και ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντάει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν πολίτες γνωστοί και γνωστές από τη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα blogs, ενώ τις ερωτήσεις που θα καταφθάνουν μέσω twitter θα ομαδοποιεί και θα μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα ευρεία ομάδα πολιτών διαφορετικών πολιτικών απόψεων που έχουν προσκληθεί από την Αυγή ειδικά για την διαδικτυακή αυτή συνέντευξη.

Οι «συντονιστές» της διαδικτυακής συνέντευξης θα είναι χρήστες του «πολιτικού twitter» με πολλούς followers και καθημερινή παρέμβαση. Πρόκειται για μία ομάδα χρηστών που αποτελείται από τους: Γιάννη Μπογιόπουλο @yboyio (που έχει το ρόλο του συντονιστή της ομάδας), Φώτη Κόλλια @fotisk, Στράτο Σαφιολέα @safioleas, Σώτο Μητρόγλου @sotomi, Γαλαξιάρχη @galaxyarchis, Jaquou Utopie @Jaquoutopie και Δολερό @doleross, ενώ τον συνολικό συντονισμό της διαδικτυακής συνέντευξης θα έχουν οι Μιχάλης Παναγιωτάκης @talws, Ματθαίος Τσιμιτάκης @tsimitakis και Αποστόλης Καπαρουδάκης @O_Kanalarhis.

Το hashtag της συζήτησης θα ανακοινωθεί στις 6 τα απόγευμα και αμέσως θα ξεκινήσει η ομαδοποίηση των ερωτήσεων που θα φτάνουν. Η συνέντευξη θα ξεκινήσει στις 8 και θα ολοκληρωθεί στις 9.15, ενώ μένει να φανεί αν θα βγάλει ειδήσεις, καθώς οι χρήστες του twitter κάνουν πολύ πιο άμεσες και «ελεύθερες» ερωτήσεις, σε σχέση με μία κανονική, «συμβατική», δημοσιογραφική συνέντευξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ο πρώτος έλληνας πολιτικός που τον Γενάρη του 2008, ως υποψήφιος τότε για την Προεδρία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, συμμετείχε σε μια ανάλογη ανοικτή συζήτηση καλεσμένος από bloggers, συμβάλλοντας έτσι δημιουργικά στην αναζήτηση νέων μορφών άσκησης της πολιτικής με επίκεντρο τον πολίτη. Με αυτό τον τρόπο  σηματοδότησε και το πλαίσιο της χρήσης της τεχνολογίας και των Νέων Μέσων ως αναγκαίων εργαλείων για την εμβάθυνση του δημοσίου διαλόγου και της ίδιας της δημοκρατίας.