Σελίδες

Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων

του Κώστα Πουλάκη*

Όσοι πέρασαν από τα θρανία της στοιχειώδους τουλάχιστον σχολικής εκπαίδευσης έμαθαν ότι ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε εδώ και 65 χρόνια. Όλοι, εκτός από μία μερίδα στελεχών της ακροδεξιάς που, ατυχώς, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ηγεσία της ιστορικής κεντροδεξιάς παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Έπαψε η διάκριση αριστεράς και δεξιάς, οι διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές να υφίστανται; Ασφαλώς και όχι. Όμως αύριο κρίνεται κάτι άλλο, υπέρτερο.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που θα βρεθούν αύριο στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα, πέρα και πάνω από αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί, είναι άνθρωποι, έχουν υποχρεώσεις στις οποίες προσπαθούν με δυσκολία να ανταπεξέλθουν, έχουν οικογένειες για το μέλλον των οποίων αγωνιούν και ονειρεύονται. Είναι εργαζόμενοι, μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, και έχουν την εύλογη απαίτηση να προκόψουν στον τόπο τους, να δουν τους κόπους τους να αποδίδουν καρπούς, να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Είναι, τέλος, πολίτες και ζητούν δικαιοσύνη και δημοκρατία, απαιτούν διαφάνεια και λογοδοσία για όσα μας έφεραν σήμερα μέχρι εδώ, θέλουν να αισθανθούν ότι επιτέλους το κράτος και η δημόσια διοίκηση βρίσκεται δίπλα τους και εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες και, βέβαια, θέλουν να είναι πολίτες μιας χώρας ισχυρής και ανεξάρτητης, ισότιμου συνομιλητή στα διεθνή fora και «συνιδιοκτήτη» μια πραγματικά ενωμένης Ευρώπης.

Σε αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες όλων των ηλικιών απευθύνεται αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι κρύβοντας την αριστερή του ταυτότητα. Προτείνοντας όμως ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να ανοίξει δρόμους αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία. Ένα πρόγραμμα που δίνει ευθείες απαντήσεις σε όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία: τη διαπραγμάτευση για το χρέος, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης και ανάκτησης της εργασίας, την ανασυγκρότηση του κράτους σε νέες βάσεις, την εγκαθίδρυση ενός σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, τη στήριξη της υγιούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υπερβαίνει το παρελθόν που κάποιοι νοσταλγούν και ανοίγει δρόμο για το μέλλον. Με μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.


Άρθρο στη RealNews

* Ο Κώστας Πουλάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση & τις Δημοσκοπήσεις