Σελίδες

Διεθνές συνέδριο της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική (Ζωντανή Μετάδοση)

Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 12/2 στις 10 π.μ. το Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ),  με θέμα την "Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική", το οποίο θα έχει τριήμερη διάρκεια (Πέμπτη – Σάββατο) στο Αμφιθέατρο του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στο συνέδριο, μετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας και αντικείμενο η παρουσίαση της πολύπλευρης διεθνούς εμπειρίας με παρεμβάσεις από χώρες, δήμους και κοινότητες από το Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Εσθονία, το Ισραήλ, την Αυστρία καθώς και από διεθνείς οργανισμούς.

Το συνέδριο με την εναρκτήρια ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου καθώς και χαιρετισμούς των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη.

Εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα χαιρετίσει ο M. Sponar, υπεύθυνος σχετικά με τη διαχείριση φυσικών πόρων και αποβλήτων.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης: εκ μέρους της ΕΝΠΕ η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από Χριστιάνα Καλογήρου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Η. Γκότσης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, Θ. Σεραφίδης και η πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, Μ. Καραβασίλη.

Οι θεματικές του συνεδρίου είναι οι ακόλουθες:
  • Διαχείριση απορριμμάτων, θεσμικό πλαίσιο, υφιστάμενη κατάσταση, μέθοδοι διαχείρισης (Πέμπτη απόγευμα)
  • Διαχείριση απορριμμάτων: η διεθνής εμπειρία (Παρασκευή πρωί),
  • Εθνικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός (Παρασκευή απόγευμα)
  • Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο ρόλος των δήμων, θεσμικό πλαίσιο, χρηματοδότηση (Σάββατο πρωί)
  • Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης το απόγευμα το Σαββάτου καθώς και τη διατύπωση συμπερασμάτων.
Θα μεταδοθεί ζωντανά από το avgi.gr