Σελίδες

ΕΔΣΝΑ: Έκτακτη συνεδρίαση για τα σκουπίδια της Τρίπολης

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής. Το θέμα προέκυψε μετά την απόφαση των Γ.Γ. Αττικής και Πελοποννήσου να μεταφέρουν στη Φυλή τα απορρίμματα του δήμου σε ποσότητα 4.000 τόνων.

Την ενέργεια αυτη χαρακτήρισε ως προκλητική η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της, ενώ με τη συγκεκριμένη απόφαση δεν συμφωνεί η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, πρόεδρος της οποίας είναι η Περιφερειάρχης κυρία Ρένα Δούρου.
«Πρόκειται για απόφαση που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής να βάλει τέλος στο αποτυχημένο status quo διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή. Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους την αδυναμία της ΟΕΔΑ Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής».

Η κ. Δούρου αποδίδει την απόφαση σε συνεννόηση των δύο Γενικών Γραμματέων που έχουν διοριστεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας: «Η απόφαση συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια, η οποία αγνοεί την απόφαση της πρόσφατα εκλεγμένης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής». 

Το πρόγραμμα της σημερινής συνεδρίασης του ΕΔΣΝΑ εδώ.