Σελίδες

Δήμος Χαλανδρίου, εκδήλωση με θέμα: «Μεγαλώνοντας με τα παιδιά μας σ’ έναν κόσμο που αλλάζει...»

Ο δήμος Χαλανδρίου, στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης και μέριμνας για τις οικογένειες του Χαλανδρίου σας καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση την Παρασκευή, 28/11/2014 στις 7:00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, (Παπάγου 7), 2ος όροφος, με θέμα:
«Μεγαλώνοντας με τα παιδιά μας σ’ έναν κόσμο που αλλάζει...»

Μια οικογενειακή και όχι μόνο, απάντηση στη κρίση

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Πέτρος Πολυχρόνης, παιδοψυχίατρος, θεραπευτής οικογένειας, μέλος της (E.F.T.A.) που εισάγοντας το θέμα αναφέρει ότι:

«Οι σημερινοί γονείς εκπαιδεύτηκαν στο ρόλο του γονιού μεγαλώνοντας μέσα στη δική τους οικογένεια καταγωγής. Ωστόσο η απόσταση αυτή (των 20-30 ετών) είναι τεράστια, με δεδομένη τη σημερινή ταχύτητα αλλαγής των πάντων γύρω μας και με εγκατεστημένα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας την πολυπλοκότητα, την αβεβαιότητα και την κινητικότητα. Είναι σαν μια γενιά να διατρέχει αιώνες από την παραδοσιακή στη μεταμοντέρνα και «διαδικτυακή» πια κοινωνία.


Χρειάζεται λοιπόν, να υπηρετήσουμε τη βιωσιμότητα των οικογενειών μας και των κοινοτήτων μας σε περιόδους κρίσης. Τι, λοιπόν, κρατάμε; Τι αλλάζουμε; Ποιο είναι το βασικό νόημα της «Ομάδας» Οικογένεια και του γονεϊκού ρόλου; Τι καλείται να προσφέρει η οικογένεια στα παιδιά σήμερα;»

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Τομέα Κοινωνικής Μέριμνας
    Αλεξίου Θεόδωρος                Μάζη Χρυσούλα