Σελίδες

Μείωση τελών και 15% στην Αγία Παρασκευή

Σε μείωση τελών κατά 6% τα τέλη για οικίες, καταστήματα από 60 τμ και άνω, ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικές κλινικές και μη στεγασμένους χώρους και κατά 15% για καταστήματα έως 60 τμ. προχώρησε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής.

Και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος δηλώνει ότι οι μειώσεις των τελών θα συνεχιστούν και στο επόμενα έτη, όσο θα προχωράει ο σχεδιασμός για την διαφοροποίηση του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση και τη μείωση του όγκου τους.

Ήταν μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Σταθόπουλου η οποία σύμφωνα με την απόφαση θα εφαρμοστεί από την 1-1-15 και βασίζεται από τη μία στη σημαντική μείωση του εργασιακού κόστους, από την άλλη στα τεράστια περιθώρια αναδιάρθρωσης και οργάνωσης του συστήματος αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, αν υπολογίσει κανείς ότι σε όλους σχεδόν τους δήμους, το σημερινό σύστημα πρωτοεφαρμόστηκε το 1980 και βασίζεται σε μεγέθη, μορφές και τεχνολογίες εκείνης της εποχής.

Ένα από τα μεγάλα λάθη του συστήματος οφείλεται στην συνεχή αγορά και πύκνωση των κάδων στους δρόμους που εφαρμόζουν οι δημοτικές αρχές που πιέζονται από τους πολίτες. Η πληθυσμιακή αύξηση των κάδων, αυξάνει το χρόνο των δρομολογίων και καταναλώνει υπερβολικές εργατοώρες θυσιάζοντας την ωφελιμότητα έναντι του κόστους.
Σημαντικότατο βέβαια ρόλο θα παίξει και η ανακύκλωση, αλλά και η επαναδιαπραγμάτευση των δήμων με τις εταιρείες ανακύκλωσης ως προς τα οφέλη των δύο πλευρών.