Σελίδες

Μια καταπληκτική γιορτή !

Μια καταπληκτική μουσικο-θεατρική παράσταση, εμπνευσμένη και αφιερωμένη στην μουσική του Διονύση Σαββόπουλου, παρουσίασαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί, από το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, το 5ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων, τη Β' τάξη του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου και τα Γ2 και Δ2 τμήματα του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου.



Εκατοντάδες γονείς, συγγενείς και φίλοι, πλημμύρισαν τις εξέδρες, την πλατεία, αλλά και όλους τους γύρω χώρους του θεάτρου. Δεν υπήρχε ιδανικότερος χώρος για να γίνει αυτή η δροσερή, παιδική, καλοκαιρινή γιορτή. 
Μέσα στο δάσος της Ρεματιάς δεκάδες παιδιά έφερναν το καλοκαίρι.  


Μια γιορτή είναι πάντα όμορφη, απλώς και μόνο επειδή συμμετέχουν παιδιά.
Αυτή όμως ήταν αληθινά μαγευτική, γιατί τα παιδιά διασκέδαζαν πραγματικά. Συμμετείχαν όχι από πίεση και τυπική σχολική υποχρέωση, αλλά με αληθινό κέφι, με φρεσκάδα και αυθορμητισμό, έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και έγιναν αυτά οι μόνοι και αληθινοί πρωταγωνιστές.
  
 

Αλλά είχε και μια ξεχωριστή σημασία, γιατί με ένα άρτιο και υποδειγματικό τρόπο συνεργάστηκαν μεταξύ τους, εκπαιδευτικοί και παιδιά διαφορετικών σχολείων και ηλικιών και παρουσίασαν θεατρικά, με έξυπνα κι ευφερετικά μικρά σκετς, χορό και χιούμορ, παραδόσεις και συνήθειες τις πατρίδας μας και του λαού μας, συνδέοντάς τα με αγαπημένα τραγούδια του Σαββόπουλου.

Σίγουρα η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η αγάπη, ο σεβασμός για τα παιδιά και η συνεργασία των εκπαιδευτικών των τάξεων των σχολείων που έφτιαξαν αυτή την παράσταση, είναι η αιτία και το παράδειγμα που χρειάζεται να αναδείξουμε. 

Ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος παρακολούθησε κατενθουσιασμένος την γιορτή και στο τέλος τραγούδησε μαζί με τα παιδιά και τους θεατές, αγαπημένα σε όλους τραγούδια. Δήλωσε μάλιστα μεγάλη ικανοποίηση γιατί όπως ανέφερε η μουσική του έφθασε να μπει και μέσα στην εκπαίδευση.


Στην όμορφη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Μανιάτης, ο δ/ντης α' βάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Βεντήρης και η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής κυρία Μπατσούτα, η οποία βρίσκεται πάντα κοντά στους εκπαιδευτικούς της και τους στηρίζει.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση, καθώς επίσης την οργάνωση και τον συντονισμό της, είχε η διευθύντρια του 16ου Νηπιαγωγείου κυρία Ιωάννα Καμπούρη. 

Δυστυχώς, από τον Δήμο Χαλανδρίου δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να παρακολουθήσει και να τιμήσει αυτή την τόσο σπουδαία σχολική γιορτή και την προσπάθεια των παιδιών της πόλης.  Ήταν αξιοσημείωτη και χαρακτηριστική απουσία.
















     


Κείμενο και εικόνες : halandripedia