Σελίδες

Οι "Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού" για τη νέα σχολική χρονιά

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει την παιδεία καταβαραθρωμένη κάτω από το βάρος των μνημονίων. Παρά τους δυσβάσταχτους φόρους που όλοι καλούμαστε να πληρώνουμε, οι παροχές για την παιδεία ελαττώνονται, σε σημείο να μην μπορούν οι σχολικές μονάδες να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα και να πέφτει επιπρόσθετο βάρος στις πλάτες των γονέων για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
Παρόλες τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, δεν έχουμε δει καμιά πρόσληψη τα 4 μνημονιακά χρόνια, ενώ παράλληλα εμμένουν στις απολύσεις. Ενώ επίσημα δηλώνουν ότι χρειάζονται 25.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά, πέρσι χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.
Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση συγχωνεύουν σχολεία, μειώνουν το πρόγραμμα, καταργούν ειδικότητες και αναθέτουν σε δασκάλους να κάνουν μαθήματα εκτός ειδικότητας (δάσκαλος για όλες τις δουλειές, που αναλαμβάνει από γυμναστική μέχρι διδασκαλία της πληροφορικής, από μουσική μέχρι διδασκαλία εικαστικών).
Στη Δευτεροβάθμια, στο Γυμνάσιο αναπροσαρμόζουν το πρόγραμμα και αναθέτουν μαθήματα σε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων εκτός του διδακτικού τους αντικειμένου.
Στο Γενικό Λύκειο εις βάρος του διδακτικού περιεχομένου επιβάλλουν ένα εξετασιοκεντρικό σύστημα εκπαίδευσης, θεσπίζοντας και στις τρεις τάξεις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας, σύστημα μη επιστημονικό και διαβλητό (τα θέματα δεν είναι ισοδύναμα). Τα αποτελέσματα τα είδαμε τον Ιούνιο με την εκτόξευση των μετεξεταστέων σε ποσοστό πάνω από 350% πανελλαδικά.
Στην τεχνική εκπαίδευση κατάργησαν δημοφιλείς ειδικότητες και έστειλαν τους μαθητές εκτός δημόσιας εκπαίδευσης.
Όλα στο βωμό των μνημονίων, υποσκάπτοντας τα θεμέλια της κοινωνίας.
Όλα στο βωμό των μνημονίων, κληροδοτώντας στις μέλλουσες γενιές τα λάθη του παρελθόντος.
Όλα στο βωμό των μνημονίων, θυσιάζοντας το μέλλον των παιδιών μας.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΙΜΗ!
Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ