Σελίδες

Golden Hall: Κόστισε 103 εκ., "νοικίαστηκε" 81 για έναν αιώνα!

Ο Λάτσης άνοιξε το χορό με συνοπτικές διαδικασίες"Tο 2006, παρότι είχαν "παραχωρηθεί" τα 3/4 του ακινήτου στην Lamda, προς εκμετάλλευση για 40 χρόνια, το ετήσιο μίσθωμα για τον πρώτο χρόνο είχε οριστεί σε 7,25 εκατ. ευρώ, ενώ για τη συνέχεια προβλεπόταν αύξηση 2% το χρόνο, με ανώτατο τα 9,56 εκατ. ευρώ. Επίσης επιβαλλόταν ειδικός τέλος 2% υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου.- "Ε" 29/8/2006 

Το δημόσιο θα εισέπρατε περίπου 350 εκατ. ευρώ για 40 χρόνια!

Η εταιρεία LAMDA ΔΟΜΗ Α.Ε., θυγατρική της L. Development αναδείχτηκε προτιμητέος επενδυτής για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στο Μαρούσι και ανάδοχος για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για τα επόμενα 90 έτη.

Το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 81 εκατομμύρια ευρώ (και επιπλέον 32,4 εκατ. ευρώ ανάλογα τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εντός των προσεχών 50 ετών )
Το IBC βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Λεωφόρου Κηφισίας, δίπλα στο κτίριο της HELEXPO και συνέχεται με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ).

Ας δούμε όμως κάποια πράγματα πιο προσεκτικά

α) Το πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, νυν Golden Hall είναι κτίριο συνολικής επιφάνειας άνω των 100.000 τ.μ. (διαθέτει υπέργειους χώρους 73.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων 4.500 τ.μ. γραφειακών χώρων, καθώς και υπόγειο χώρο 59.200 τ.μ. για στάθμευση και αποθήκευση.)

β) Το όφελος για το Δημόσιο ανέρχεται σε 81 εκ. ευρώ για 90 χρόνια , δηλ. 75.000 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα (ούτε 1 ευρώ το τ.μ.)!!! Να σημειώσουμε ότι μικρότερες μεταλλικές κατασκευές στην Αθήνα, με πολυετή μάλιστα συμβόλαια, έχουν σαφώς μεγαλύτερο ενοίκιο.

γ) Όπως αναφέρουν παράγοντες του Real Estate και των επενδύσεων, το αντίτιμο των 81 εκατ. για έναν (1) αιώνα είναι ελάχιστο.  Μην ξεχνάμε ότι όσο περνούν τα χρόνια, αλλάζει η αξία του χρήματος … και χάνεται!

δ) Η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας είναι διαθέσιμη τουλάχιστον προς ανάγνωση αλλά και δημοσίευση στον Τύπο;

ε) Οι παρεμβάσεις στην γύρω περιοχή θα επιβαρύνουν μονοσήμαντα τον κρατικό προϋπολογισμό για τον επόμενο αιώνα;

στ) Το κόστος κατασκευής του πρώην IBC είχε ανέλθει στα 103 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ), 20% περισσότερο από ποσό που θα λάβει το κράτος για έναν(1) αιώνα !!!

ζ) Διατέθηκε επίσης προς εκμετάλλευση και ο αναξιοποίητος χώρος του IBC με υπέργεια επιφάνεια 14.300 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης 7.300 τ.μ;

η) H διάρκεια της προηγούμενης παραχώρησης είχε οριστεί στα 40 χρόνια .. Για τι ποσό όμως; Μήπως για 60 εκατ ευρώ;

θ) Οι σκέψεις για δημιουργία του Μουσείου των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και του Διεθνούς Μουσείου Κλασικού Αθλητισμού, πήγαν περίπατο ή προβλέπονται;

ι) Τι απαντούν οι καλοπληρωμένοι Επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης όταν ο κόσμος λέει πως εμπορευματοποιείται ο κοινωνικός χαρακτήρας των ολυμπιακών υποδομών και  δημόσια ακίνητη περιουσία δίνεται για …ψίχουλα;

κ) Τι απαντά η επιχείρηση;


Πηγή: politis

-  Η πρόσκληση ενδιαφέροντος


- Γενικές Πληροφορίες για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC – Golden Hall) όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ



Τοποθεσία

Το ακίνητο απέχει περίπου 1χλμ. από την Αττική Οδό ενώ έχει άμεση πρόσβαση στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις (Olympic Complex) συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού Σταδίου (το οποίο χρησιμοποιούν ως έδρα οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Παναθηναϊκού και της Α.Ε.Κ.)
Μέγεθος

Η επιφάνεια του οικοπέδου που αντιστοιχεί στο ακίνητο ανέρχεται περίπου στα 64.000 τ.μ. και αποτελεί τμήμα της ευρύτερης έκτασης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α.) η οποία ανέρχεται περίπου στα 974.000 τ.μ.
Kτήριο

GOLDEN HALL: Συνολική επιφάνεια: περίπου 132.200 τ.μ.
  • Ανωδομή: περίπου 73.000 τ.μ
  • Υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης: περίπου 59.200 τ.μ.
Επιπρόσθετος χώρος (κενό τμήμα κτηρίου)
  • Ανωδομή: 14.300τ.μ. 
  • Υπόγειος χώρος στάθμευσης: 7.300τ.μ.