Σελίδες

ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου: Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ο ρόλος τους στην Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Απριλίου στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η ΟΜ Χαλανδρίου για τις «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τον ρόλο τους στην Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας μας».

Στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν και συζήτησαν με τον κ. Σάββα Ρομπόλη καθηγητή Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τον κ. Νίκο Σκορίνη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλέξη Οικονομίδη Μαθηματικό-Μηχανουργό, δεκάδες έμποροι και επαγγελματίες του Χαλανδρίου, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών ενώσεων, αλλά και πολλοί ακόμα που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το σημαντικό αυτό θέμα.

Ο κ. Σκορίνης όντας και ο ίδιος έμπορος, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που έχουν υποστεί με τις μνημονιακές επιλογές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη ραγδαία συρρίκνωσή τους, στα χρέη και την έλλειψη ρευστότητας και έδωσε την ελπιδοφόρα προοπτική διεξόδου από αυτή την κατάσταση με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τα μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσής τους που θα ληφθούν.

Ο κ. Ρομπόλης με πλήθος επιχειρημάτων και στοιχείων, παρουσίασε την σημερινή οικονομική πραγματικότητα στη χώρα μας, τις σχέσεις με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., το οικονομικό χρέος, την ανεργία, την παραγωγική αποδιάρθρωση και την σταδιακή μετατροπή της χώρας μας, μέσω των μνημονιακών εφαρμογών, σε διαμετακομιστικό κέντρο εξυπηρέτησης των βορείων οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών με πολύ χαμηλό ύψος εργασιακών αμοιβών.

Ο κ. Αλέξης Οικονομίδης κλείνοντας αναφέρθηκε στην απολύτως θετική συγκυρία της σημερινής εποχής, που οφείλετε στην κρίση-πτώχευση, και μάλλον χωρίς επιστροφή, του παγκόσμιου παραγωγικού μαζικού φορντικού μοντέλου.
Η Ελλάδα σαν η κατ΄εξοχήν χώρα του "μικρομεσαίου", είναι σε αυτό ακριβώς το κρίσιμο και ζωτικό σημείο, σε απολύτως πλεονεκτική θέση. Αυτός ο τομέας, μικρού μεγέθους σε παγκόσμια κλίμακα, τεχνολογικής αιχμής και μαστορικής, οφείλει να εκμεταλλευτεί τις ρωγμές και τα κενά του μαζικού μοντέλου, και είναι ιδανικός για τις μικρές ποιοτικές, ευέλικτες και πολυπρόσωπες παραγωγικές μονάδες του τόπου μας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, παρενέβησαν από τους παραγωγικούς φορείς  με ομιλίες τους  ο κ. Γρηγόρης Πιταράς και η κα Μαρία Muller από τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλανδρίου, ο κ. Λούσης από την Oμοσπ. Υαλοπινάκων, ο κ. Βαγγέλης Αχιλόπουλος από την Ομοσπ. Νέων Επιχειρηματιών, ο κ. Νίκος Ρόης από τον τομέα Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πολλοί ακόμα ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι εξέφρασαν κριτική και προτάσεις για την σημερινή οικονομική-παραγωγική κατάσταση και την διέξοδο από αυτή.