Σελίδες

Σεμινάρια γλυπτικής από Το Σπίρτο

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 18.00 θα γίνει, στο Σπίρτο, μια πρώτη συνάντηση για το μάθημα της Γλυπτικής.
Στη συνάντηση θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον καθηγητή και να τους γίνει μια παρουσίαση του μαθήματος. 

Μέσα από τα σεμινάρια, οι ενδιαφερόμενοι θα έρθουν σε επαφή με τη δημιουργία στις τρεις διαστάσεις, θα αποκτήσουν δεξιότητες που αφορούν τη γλυπτική αλλά κυρίως θα εξοικειωθούν με το να συνδυάζουν το μυαλό με τα μάτια και τα χέρια τους ώστε να μετατρέψουν μία άπιαστη ιδέα σε ένα απτό τρισδιάστατο αντικείμενο.

Τα σεμινάρια χωρίζονται σε δύο δίμηνους κύκλους όπου σε κάθε κύκλο επικεντρώνουμε σε ένα υλικό, μία διαδικασία ή γενικότερα σε κάποια πτυχή της γλυπτικής. Καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων θα γίνεται και εξάσκηση των σχεδιαστικών δεξιοτήτων, μιας και το σχέδιο αποτελεί όχι μόνο βασικό στοιχείο της γλυπτικής, αλλά ουσιαστικά το συνδετικό κρίκο όλων των τεχνών.

Παράλληλα θα γίνονται μικρές ή μεγαλύτερες συζητήσεις και παρουσιάσεις πάνω στην ιστορία της γλυπτικής καθώς και του γενικότερου καλλιτεχνικού πλαισίου που όρισε την εξέλιξή της.

Α κύκλος:
Διάρκεια: 2 μήνες
Γνωριμία και εισαγωγή σε μερικές μεθόδους γλυπτικής. Κατά τη διάρκειά του θα ασχοληθούμε με τα εξής:
Σύρμα και άλλα σύγχρονα υλικά.
Κατασκευές με πηλό
Εισαγωγή στα καλούπια και στα αντίγραφα.
Από το σχέδιο στις τρεις διαστάσεις και αντίστροφα.

Β Κύκλος:
Διάρκεια: 2 μήνες
Κατασκευή αγαλματιδίου από σύρμα, αφρολέξ και γύψο. Σε αυτό το σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις που συλλέξαμε κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου ώστε να δημιουργήσουμε ένα αυτοστηριζόμενο άγαλμα τριών διαστάσεων.

Περισσότερα σχετικά με τη Γλυπτική μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.tospirto.com/mathimata_eikastikon/glyptiki/