Σελίδες

Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

koinwniko-frontistirioΜε γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες από τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης και το Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) για την έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. 
Σε πρόσφατη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Κώστας Νικολιδάκης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να συμμετάσχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν προς το παρόν μόνο οι μαθητές της Β’ - βάθμιας εκπαίδευσης.
Η υποβολή των αιτήσεων έχει ξεκινήσει από τις 12 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί έως τις 10 Αυγούστου. Προτεραιότηρα δίνεται στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Πεύκης - Λυκόβρυσης, ενώ και εδώ θα ισχύσουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΚΟΙΠΑΠ αναφέρονται τα εξής:
«Η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια. Η στήριξη όλων αυτών των συμπολιτών μας από το κεντρικό κράτος ειδικότερα στις μέρες μας είναι ανεπαρκής.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σε συνδυασμό με το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το οποίο έχει ως στόχο τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές (προς το παρόν Γ΄ Γυμνασίου, Α΄, Β΄, Γ΄, Λυκείου) της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται από το Κοινωνικό Φροντιστήριο σύμφωνα με το υπάρχων εκπαιδευτικό δυναμικό είναι:

• Μαθηματικά,
• Φυσική,
• Χημεία,
• Αρχαία,
• Πληροφορική,
• Λογοτεχνία,
• Γραμμικό σχέδιο,
• Αγγλικά,
• Γαλλικά

Το φροντιστήριο θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες 18:00 με 21:00.

Μετά τα παραπάνω ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης μέσω του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, ίδρυσε Κοινωνικό Φροντιστήριο του οποίου δικαιούχοι είναι κατά προτεραιότητα:
1. Δημότες και κάτοικοι του Δήμου μας.
2. Κάτοικοι του Δήμου μας Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας η διαβατηρίου (όταν προσκομίζεται διαβατήριο είναι απαραίτητη και η άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους).
2. Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνει τη διεύθυνση της κατοικίας του.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2011 και Ε9, θεωρημένα.
5. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό, από κρατικούς φορείς υγείας (νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία). 6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
7. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας.
8. Δήλωση των μαθημάτων που επιθυμεί να παρακολουθήσει ο μαθητής.

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από 12/7/2012 έως και 10/8/2012 κατά τις ώρες 10:00 -12:00 στα παρακάτω σημεία:
- Στα γραφεία του ΚΟΙΠΑΠ Αγίας Βαρβάρας 25 (πρώην Δημαρχείο Λυκόβρυσης) στη Λυκόβρυση υπόψη κ. Ανδρεάδη Γιώργου,
- Στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης Πεύκης Ελ. Βενιζέλου 15 στην Πεύκη, υπόψη κας Γκιουζελάκη Κατερίνας.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον έλεγχο των αιτήσεων θα καταρτιστεί άμεσα ο κατάλογος των δικαιούχων και θα μοιραστεί ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων τα οποία θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 10/9/2012 σε συγκεκριμένο σχολείο το οποίο κι αυτό θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα».

Πηγή : Αμαρυσία