Σελίδες

Bραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2012

Bραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2012
Για έβδομη συνεχή χρονιά η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών απένειμε το Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών. 
Σε μία εορταστική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, στην πρεσβευτική κατοικία απονεμήθηκαν τα βραβεία στους εφετινούς νικητές. Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου της Παλλήνης, ενός σχολείου που εντάσσεται στο παγκόσμιο δίκτυο PASCH, επιμελήθηκαν την εξαίσια μουσική υπόκρουση.
Τα τελευταία επτά χρόνια το Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών απονέμεται σε καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν τη γερμανική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία, με σκοπό την επιβράβευση εξαιρετικών επιδόσεων και ιδιαίτερων πρωτοβουλιών στη διδασκαλία των γερμανικών ως ξένης γλώσσας.

Εφέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των «Παιδικών και οικιακών παραμυθιών των αδελφών Γκριμ». Ο πρώτος τόμος τους εκδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1812. Η επέτειος του άυλου αυτού μνημείου της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO στάθηκε αφορμή για το φετινό θέμα του Βραβείου Καθηγητή Γερμανικών 2012, που δεν είναι άλλο από τα «Παραμύθια των αδελφών Γκριμ».