Σελίδες

Η ομόφωνη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσθήκη Ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Χαλανδρίου

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου η εισήγηση για την προσθήκη Ομάδων Προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2014 – 2015. 
Η σχετική εισήγηση μετά την αποστολή εγγράφου της Περιφερειακής Δ ν/σης Π.Ε & Δ.Ε. Αττικής, της Δ/νσης Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Β ́Αθήνας με το οποίο εισηγείται την προσθήκη ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και ΕΣΠ Χαλανδρίου.

Πιο συγκεκριμένα οι τομείς και ειδικότητες που προτείνονται:

Το 1ο ΕΠΑΛ εκτός από τις προτεινό μενες ειδικότητες, ζητά στον Τομ έα «Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτο ματισ μού Τεχνικών Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών», και στον Το μέα «Δ ιοίκησης και Οικονο μίας» τις παρακάτω ειδικότητες:
Α) Υπαλλήλων Αποθήκης και Συστη μάτων Αυτο ματισ μού.
Β) Υπαλλήλων Εμ πορίας και Δ ιαφήμ ισης.
Γ) Υπαλλήλων Οικονο μίας και Δ ιοίκησης στον Τουρισμού.
Δ) Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομ ικών Υπηρεσιών.

2ο ΕΠΑΛ

Κατόπιν εισηγήσεως του Δ ν/ντου κου Κάλλου Βάϊου, ο οποίος ζητά συ πληρω ματικά σε αντικατάσταση των καταργηθέντων ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας τις παρακάτω ειδικότητες:
1. Τομέας Μηχανολογίας
Ειδικότητες:
1.5 Τεχνικός Θερ μικών Εγκ/σεων και Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και φυσικού Αερίου.
1.6 Τεχνικός Οχη μάτων.
1.7 Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
 
1.8 Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
Ειδικότητα:
2.1 Τεχνικός Δικτύου και Τηλεπικοινωνιών.
3.Τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων.
Ειδικότητα:
3.1 Πλοιάρχων Ε πορικού Ναυτικού 

3ο ΕΠΑΛ
Κατόπιν εισηγήσεων της Δν/τριας κας Ντασκαγιάννη Αικατ. εκτός από τα προτεινόμ ενα, ζητούν την ειδικότητα «Τεχνικός μηχανολογικών εγκ/σεων και κατασκευών» και τη δη μιουργία Το μέα Πληροφορικής με τις ανάλογες ειδικότητες.
Η ειδικότητα «Τεχνικών μηχανικών εγκαταστάσεων και μ ηχανικών τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου» δεν μ πορεί να υλοποιηθεί, διότι ο εξοπλισ ός ευρίσκεται στο Δ ήμ ο της Αγίας Παρασκευής (ενώ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του
Δήμ ου Χαλανδρίου)

7ο ΕΣΠ  &  8 ΕΠΑΛ Χαλανδρίου
Η Δ ν/τρια του ΕΠΑΛ κα Μπαρούτη Ζωή και ο Δ ν/της του ΕΣΠ κος Κλαδιάνος Κων/νος ζητούν να ενταχθεί η ειδικότητα του «Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και κατασκευών»

Οι Δ ν/ντες όλων των ΕΠΑΛ διαβεβαίωσαν ότι όλες οι νέες ειδικότητες που προτείνονται δεν θα επιβαρύνουν τον Δήμ ο Χαλανδρίου καθώς υπάρχουν χώροι και εργαστηριακός εξοπλισμός.