Σελίδες

ΟΛΜΕ: Να μην δώσουν οι Διευθυντές στο υπουργείο καμιά πρόταση για συγχώνευση-κλείσιμο σχολείου

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ότι δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις τη φετινή χρονιά, με Εγκύκλιό του (10112 /Δ4 – 30/1/2012) με Θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013» προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-13.

Η εκπαίδευση λοιπόν είναι και πάλι αντιμέτωπη με την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει σχολεία. Για το Υπουργείο Παιδείας του Μνημονίου, η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ως κόστος και οι δαπάνες για την παιδεία ως διαφυγόντα κέρδη για τις τράπεζες…




Καλούμε τους συναδέλφους και τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, όπως και το σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Σε συντονισμό με τους συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις και τους φορείς των τοπικών κοινωνιών να κινητοποιηθούν για να σταματήσει το ξεθεμέλιωμα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καλούμε τους Διευθυντές Δ.Ε. να μην καταχωρίσουν στο σύστημα καταγραφής του υπουργείου (survey) καμιά πρόταση για συγχώνευση-κλείσιμο σχολείου.

Καλούμε τους δήμους της χώρας να επιστρέψουν ως απαράδεκτη τη σχετική εγκύκλιο που υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ