Σελίδες

Σχεδόν 1000 ευρώ την ημέρα θα πληρώνουμε για την φύλαξη του υπουργείου Παιδείας !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ

Και όμως από τον προυπολογισμό του υπουργείου Παιδείας θα πληρώνονται σχεδόν χίλια ευρώ ημερησίως σε ιδιωτική εταιρεία, για την φύλαξη του ήδη φυλασσόμενου κεντρικού κτιρίου του στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για τη φύλαξη του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι, κατά το χρονικό διάστημα από 1-5-2012  έως  31-12-2014, προεκτιμούμενης δαπάνης ύψους 829.150,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.  Δηλαδή για τα επόμενα 2,5 χρόνια το υπουργείο θα δαπανήσει το ποσό αυτό μόνο για την φύλαξη του κτιρίου.

Το υπουργείο έχει ήδη αναθέσει την φύλαξη του κτιρίου σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας με  συμβάσεις μικρότερης διάρκειας και χαμηλότερης αξίας (ΑΔΑ: 45Ψ09-ΑΜ6).
  
Να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι, το υπουργείο σύμφωνα με την ΑΔΑ: 4ΑΣΡ9-Ε9Κ διέθεσε 52.570 ευρώ για την αύξηση των περιμετρικών μέτρων προστασίας του κτιρίου, με την προσθήκη κιγκλιδωμάτων ύψους 1,50m και συνολικού μήκους περίπου 150m και την κατασκευή δύο νέων συρόμενων θυρών στην κεντρική είσοδο.
Είναι πραγματικά δυσεξήγητη αυτή η σπουδή και η μεγάλη δαπάνη για μέτρα ασφαλείας στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας. Και μάλιστα σε περίοδο γενικών περικοπών των δαπανών για την εκπαίδευση.

Να αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι για την φύλαξη του κτιρίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους, το οποίο έχει ανατεθεί πάλι σε ιδιωτική εταιρεία από το υπ. Παιδείας, για διάστημα 5,5 μηνών καταβλήθηκε το ποσό μόλις των 12.239 ευρώ (ΑΔΑ: 4Α3Ο9-Α0)

Και βέβαια να θυμηθούμε ότι σπουδαία μουσεία και εκθέσεις μένουν αφύλακτα, καθώς έχουν αποψιλωθεί από μόνιμο προσωπικό προστασίας, όπως στην σχεδόν αφύλακτη Εθνική Πινακοθήκη, με τα αμύθητης αξίας έργα, όπου κλάπηκαν πριν λίγες βδομάδες σπάνιοι και ανεκτίμητης αξίας πίνακες. 

halandripedia