Σελίδες

ΟΙΕΛΕ: Επιστολές προς μητροπολίτη Πειραιώς και αρχιεπίσκοπο, μετά τις απειλές για μήνυση και αγωγή κατά του προέδρου της

Η Ομοσπονδία, αμέσως μετά τη δημόσια ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά στην οποία γίνεται λόγος για πρόθεση του Μητροπολίτη να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, απέστειλε επιστολές τόσο προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο όσο και προς τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Η Ομοσπονδία, αμέσως μετά τη δημόσια ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά στην οποία γίνεται λόγος για πρόθεση του Μητροπολίτη να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ με αφορμή τη χθεσινή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό όπου γίνεται αναφορά στις παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης, απέστειλε επιστολές τόσο προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο όσο και προς τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Οφείλουμε εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η ΟΙΕΛΕ είχε αποστείλει στις 30/8 επιστολή προς τον Μητροπολίτη και στις 2/9 στον Αρχιεπίσκοπο για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Στις επιστολές ζητείται συνάντηση από τους δύο άνδρες με εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ, ώστε να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα του σχολείου και να σταματήσει η καταδυνάστευση και η εργασιακή υπερεκμετάλλευση των εκπαιδευτικών που είναι ήδη επισήμως καταγεγραμμένη. Σε περίπτωση που ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν αποδεχθεί την πρόσκληση της Ομοσπονδίας σε διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα των σχολείων της Μητρόπολης, η ΟΙΕΛΕ θα προσφύγει για την αποκατάσταση της νομιμότητας στη Δικαιοσύνη.

 
Οι επιστολές της ΟΙΕΛΕ:

ΠΡΟΣ: Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ

Σεβασμιώτατε,


Πληροφορηθήκαμε μόλις προ ολίγου μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς για την πρόθεσή σας να προβείτε σε μηνυτήρια αναφορά και αγωγή εναντίον του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, λόγω της επιστολής που απέστειλε χθες προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Σας δηλώνουμε ότι με χαρά θα δεχθούμε τη δικαστική δίωξη εναντίον του Προέδρου, καθώς θα δοθεί η ευκαιρία δημόσια να κατατεθούν όλες οι απόψεις και να διαπιστώσει η δικαιοσύνη και η κοινή γνώμη την ορθότητα των λεγομένων μας.


Μας εξέπληξε η χθεσινή σας αντίδραση, καθώς προ 20 περίπου ημερών (ΑΠ 42089/30-8-2016), σεβόμενοι το πρόσωπό Σας και την ευαίσθητη φύση του θέματος, Σάς αποστείλαμε εμπιστευτική επιστολή – την οποία σαν επισυνάπτουμε εκ νέου, σε περίπτωση που δεν την έχετε μελετήσει - αναφερόμενοι στις σοβαρότατες παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης. (Επαναλαμβάνουμε ότι οι παρανομίες αυτές δεν αποτελούν φημολογία, ούτε είναι απλές, αδιασταύρωτες καταγγελίες. Πρόκειται για καταγεγραμμένες παραβιάσεις της νομιμότητας που σήμερα κάποιες από αυτές εξετάζονται αρμοδίως από τα εποπτικά όργανα της πολιτείας, η απόφαση των οποίων αναμένεται σύντομα). Στην επιστολή αυτή ζητούσαμε συνάντηση μαζί Σας, διατηρώντας την ελπίδα ότι με διάλογο θα λύνονταν αυτά τα ζητήματα. Δυστυχώς, δεν απαντήσατε ποτέ στο αίτημά μας.


Θεωρούμε ότι η Εκκλησία προσφέρει σοβαρό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Επειδή ακριβώς έχουμε εμπιστοσύνη στην κοινωνική ευαισθησία των εκκλησιαστικών θεσμών, είμαστε έκπληκτοι από φαινόμενα που έχουν λάβει χώρα στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης. 


Εμείς, παρά την απειλή σας για υποβολή μήνυσης και αγωγής εναντίον του Προέδρου του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, εμμένουμε στην πρότασή μας προς Εσάς για διάλογο. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι στην πρόσφατη επιστολή Σας προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, του ζητάτε να αποκαταστήσει την αδικία κατά της Εκκλησίας επικαλούμενος το πνεύμα δικαίου που τον διακατέχει. Το ίδιο πράττουμε και εμείς σήμερα. Επικαλούμαστε το δικό Σας πνεύμα δικαίου, ζητώντας να αρθούν οι αδικίες κατά των εκπαιδευτικών - που ως εργαζόμενοι αποτελούν τον «παρία», τον αδύναμο της κοινωνικής εξίσωσης - και να αποκατασταθούν στο σχολείο σχέσεις αρμονίας και ομαλότητας.


Θα αναμείνουμε την απάντηση σας στο αίτημά μας. Στην απευκταία περίπτωση που δεν αποδεχθείτε να επιλυθεί το πρόβλημα της νομιμότητας των σχολείων της Μητρόπολης με διάλογο, θα είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε την αποκατάσταση της νομιμότητας στη Δικαιοσύνη. 


Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.