Σελίδες

Οι αποφάσεις της έκτακτης ΓΣ των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου - "Καταγγέλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου"

Η Έκτακτη και Επείγουσα Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29-09-2016, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην τρίωρη στάση εργασίας (09:00-12:00) που κήρυξε το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων, λόγω της πρωτοφανούς «απαγόρευσης» του Δημάρχου για την ώρα διεξαγωγής της, με παρουσία του Προέδρου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Ν. Τράκα, του Γ. Γραμματέα της Ε.Ε. Β. Πετρόπουλου και του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Χ. Ευθυμίου αποφάσισε:

Α) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου –που δυστυχώς δεν συμβαίνει πρώτη φορά - απέναντι στο σωματείο των εργαζομένων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 26-09-2016, με υβριστικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς και τη διαστρέβλωση των γεγονότων για τη δημιουργία εντυπώσεων καθώς το σωματείο ουδέποτε ζήτησε ή συναίνεσε σε λογικές «εξυπηρετήσεων» ή επιλεκτικής προνομιακής μεταχείρισης ημετέρων και ουδέποτε αντάλλαξε ύβρεις και βαριές κατηγορίες, μόνο δέχτηκε, σε μια κοινά ομολογουμένως εποικοδομητική μέχρι τότε συζήτηση.

Β) ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ άλλο αυταρχικές συμπεριφορές, από οποιοδήποτε μέλος της Διοίκησης, που θίγουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εργαζομένων και θα αντιδράσει δυναμικά προκειμένου να αποφευχθούν.

Γ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟ ότι η χρηστή διοίκηση ενός Δήμου είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας ανάμεσα στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, την οποία επιδιώκουμε με κάθε τρόπο και έχουμε αποδείξει πολλές φορές έμπρακτα.

Δ) Να προγραμματίσει ανοικτή συνάντηση - συζήτηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων με τη Διοίκηση και παρουσία σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο. 

Ε) Η αντίδραση των εργαζομένων είναι ΔΙΚΑΙΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον οποιονδήποτε.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ