ΚΠΙΣΝ: Μουσικών ταξιδιών συνέχεια

Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Τον Σεπτέμβριο, η ελληνική παραδοσιακή μουσική εναλλάσσεται με κλασσικές μελωδίες, αλλά και με «πειραγμένους» ήχους ηλεκτρονικής επιρροής και minimal αισθητικής από νέους Έλληνες δημιουργούς.

Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί τον δεύτερο κύκλο των θεματικών συναυλιών Parklife, αυτήν την φορά  με όχημα την ελληνική παραδοσιακή μουσική, για ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη έως την Θράκη και από εκεί σε κάθε σημείο της Ελλάδας και σε κάθε γωνιά της Μεσογείου.


ΑΝΔΡΈΑΣ ΣΙΜΌΠΟΥΛΟΣ
Το Σάββατο 10/9, ο Ψαραντώνης θα προσκαλέσει το κοινό στην μουσική παράδοση της Κρήτης, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι Anastatica Project, με την συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου στην πολίτικη λύρα, θα συστήσουν ένα φρέσκο ηχόχρωμα με Μεσογειακές επιρροές. Την Κυριακή 11/9, ο Πετρολούκας Χαλκιάς θα μαγέψει με τους ήχους του κλαρίνου, και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο θα συνεπάρει με τις μουσικές ιστορίες που θα μας διηγηθεί. Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, το Parklife είναι αφιερωμένο στην κλασσική μουσική. Το Σάββατο 24/9, η MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης)  συναντά τον διεθνή πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Γιώργο - Εμμανουήλ Λαζαρίδη, για ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από ένα ρεπερτόριο που θα περιλαμβάνει τις κλασσικές συνθέσεις του Μότσαρτ, τους μυστηριακούς τάνγκο ρυθμούς του Πιατσόλα και τα αξεπέραστα τραγούδια των Beatles.ΠΆΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΆΝ
Την Κυριακή 25/9, την σκυτάλη παίρνει η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), η οποία ξεκινάει τη σεζόν 2016-17 στο ΚΠΙΣΝ, διοργανώνοντας μια μουσική γιορτή ανοιχτή σε όλους. Στην συναυλία συμμετέχει η Ορχήστρα, η Χορωδία, η Παιδική Χορωδία και διακεκριμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη. Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στις συνθέσεις των Μότσαρτ, Πουτσίνι, Βέρντι, Βάγκνερ, Τσαϊκόφσκι, κ.ά.. 

 
Παράλληλα, κάθε Πέμπτη του μήνα -έως και τις 22/9, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σε αφετηρία μοναδικών μουσικών εξορμήσεων σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις της σύγχρονης ελληνικής μουσικής παραγωγής, μέσω της σειράς συναυλιών Music Escapades, που συνεχίζονται με την συντροφιά του Cayetano (8/9), της Irene Skylakaki (15/9) και του King Elephant (22/9). 


ΓΙΆΝΝΗΣ ΜΠΡΟΜΟΙΡΆΚΗΣ
 
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
Όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ,  www.SNFCC.org/events

naftemporiki.gr