Σελίδες

Δωρεάν φάρμακα για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους

Τέθηκε σε εφαρμογή η εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, που προβλέπει μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κατάργηση της καταβολής του 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ, για τους οικονομικά αδύναμους ανασφάλιστους και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr) έχει αναρτηθεί αναλυτική ενημέρωση υπό μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους.

Το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, δημιούργησε στην ιστοσελίδα www.idika.gr, ειδική εφαρμογή, στην οποία κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα με απλό και εύκολο τρόπο, να επιβεβαιώσει το δικαίωμά του στην μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής, μέσα από την υποενότητα «Φαρμακευτική Κάλυψη Ανασφάλιστων» και χρήση των κωδικών εισόδου taxisnet και του AMKA.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στα γραφεία Πρόνοιας του οικείου δήμου.