Σελίδες

Περιφέρεια Αττικής: Κρίσιμο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Χαλανδρίου

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 5.535.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο καθίσταται αναγκαίο προκειμένου να αντιμετωπισθούν χρόνια και έντονα προβλήματα στην αποχέτευση των ομβρίων σε κεντρικά σημεία του Δήμου Χαλανδρίου.
Ειδικότερα, για την αποφυγή των πλημμυρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις που αφορούν σε αγωγούς ομβρίων υδάτων, φρεάτια υδροσυλλογής και φρεάτια επίσκεψης σε τμήματα των οδών: Εθνικής Αντιστάσεως, Κόδρου, Αποστολοπούλου, Σολωμού, Καλογρέζας, Αριστοτέλους, Νεφέλης, Τερψιχόρης, Θάλειας, Νικηταρά, Αεροπόρου Χαλκιά, Σοφοκλή Βενιζέλου, Αριστοφάνους, Αριστείδου, Υψηλάντου, Λίτσα, Καλλισπέρη, Αισχύλου, Δημοσθένους, Λευκών Ορέων, Ροδόπης, Τυμφρηστού, Μεσσηνίας, Μεταμορφώσεως, Λακωνίας. Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου.