Σελίδες

Η δημοτική παράταξη Αμαρουσίου "ΕΝΟΤΗΤΑ" στην περιοχή ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α

Τo Σάββατο 11.06.2016, οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Πέτρος Κούκουζας και Δημήτρης Κουτσουβέλης, επισκέφτηκαν την περιοχή ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α και συνομίλησαν με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλειο Πέμμα και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου κ. Νίκο Γκιώνη.
Κατά τη συζήτηση και το σύντομο οδοιπορικό στη γειτονιά, συζητήθηκαν και διαπιστώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, ήτοι:
πρόσφατη διάλυση της εργολαβίας για τα όμβρια ύδατα με εγκατάλειψη μπαζών και άλλων υλικών του έργου από τον εργολάβο σε διάφορα σημεία του προαστίου ακόμη και μπροστά σε πεζοδρόμια-αυλές σπιτιών. Ενδεικτικά, αναφέρεται η εναπόθεση μπαζών και κυβολίθων στη συμβολή των οδών Β. Τσουνια και Ι. Μηλίγκου.
παράλειψη τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Πεντέλης και Στουντίου, παρότι ήδη έχει εγκριθεί και έχει γίνει κυκλοφοριακή μελέτη εδώ και 2 έτη, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης
ατυχημάτων.
- Ο μη καθαρισμός των χόρτων από τους κοινοχρήστους χώρους.
Διατυπώθηκε ταυτόχρονα από το Σύλλογο το αίτημα για καθαρισμό και ανάδειξη
των τριών χαρακτηρισμένων πλατειών της περιοχής στις οδούς Τραπεζούντος,
Αγίας Ειρήνης και Στουντίου και του δημοτικού οικοπέδου - τράπεζα γης στην
οδό Μεσσήνης.
- Η ελλιπής αποκομιδή απορριμάτων και ο ανύπαρκτος οδοκαθαρισμός.
-Η ανυπαρξία στεγάστρου στην στάση επί της οδού Αγίας Ειρήνης.
α προβληματικά έως και ανύπαρκτα πεζοδρόμια και τέλος
-Η κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση που έχει επιταθεί στην περιοχή από το κανάλι Ε που δραστηριοποιείται στον χώρο του ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α, με άτακτη στάθμευση των αυτοκινήτων των εργαζομένων σε αυτό και αύξηση της ρύπανσης στην περιοχή, που έχουν ως συνέπεια τη μεγάλη επικινδυνότητα για τα
παιδιά του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού και του "Χαμόγελου του Παιδιού" αλλά και των ίδιων των κατοίκων. Το πρόβλημα επιτείνεται από την προκλητική μη χρησιμοποίηση των εσωτερικών χώρων στάθμευσης της επιχείρησης του Καναλιού Ε-Στουντίου Α

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δήλωσαν ότι η παράταξη θα υποστηρίξει στο δημοτικό συμβούλιο τα αιτήματα του συλλόγου και θα εντείνει τις πιέσεις της προς τη δημοτική αρχή για να επιλυθούν τα προβλήματα της γειτονιάς.
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ευχαρίστησαν τους δημοτικούς συμβούλους για το ενδιαφέρον τους και δήλωσαν ότι θα είναι σε επικοινωνία με την παράταξη για την προώθηση των αιτημάτων τους.