Σελίδες

Από τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους για τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους

Την Κυριακή 8 Μαίου ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα καλεί σε μια δράση αλληλεγγύης στα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους και βρίσκονται στη χώρα μας, σαν συνέπεια των πολέμων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Θα συγκεντρώνεται ρουχισμός, παπούτσια, παιχνίδια, σχολικά είδη και τρόφιμα για παιδιά απο τριών έως δεκα επτά ετών.
Η συγκεντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαίου στη Γέφυρα των Παιδιών, την Γέφυρα του Σόλωνα, στην Λ. Κηφισιας και Στεφάνου Δέλτα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Τα πράγματα που θα συγκεντρωθούν θα μοιραστούν σε Κεντρα οπου υπάρχουν παιδιά: στο Ελληνικό, στο Σχιστό, στη Στεγαστική Κατάληψη Προσφύγων στο 5ο Λύκειο Αθηνών, και στο χωρο στέγασης προσφύγων City Plaza.

Είναι μια πρωτοβουλία του SOS Tροχαία Eγκλήματα, και ειδικότερα γονιών που έχουν χάσει παιδιά, από τροχαία και όχι μόνο.


Την ίδια ημέρα και ώρα η δράση θα πραγματοποιηθείκαι στην Αλεξανδρούπολη στο χώρο υποδοχής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.
Ας βοηθήσουμε όλοι προσφέροντας ότι μπορούμε για να ανακουφίσουμε λίγο αυτά τα παιδιά που γνώρισαν την βαρβαρότητα του πολέμου και στερήθηκαν την γονεική αγκαλιά. Μη διστάζετε να έρθετε. Αυτό το πολύ μικρό που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς είναι πολύ μεγάλο γι αυτά


Παράκληση: Τα πράγματα που θα προσφερθούν να είναι καινούρια ή αν εχουν χρησιμοποιηθεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τα τρόφιμα να είναι μακράς διαρκειας σε συσκευασία που δεν έχει ανοιχτεί.

Ανάγκες:

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ: Εσώρουχα, καλοκαιρινά μπλουζάκια και παντελόνια – φορέματα, παπούτσια – πέδιλα, αθλητικά είδη, καπέλα.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Επιτραπέζια, μπάλες ποδοσφαίρου- μπασκετ, παιχνιδια για μικρότερα παιδιά

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ: Τσάντες, Σακιδια, Τετράδια, στυλό, μολύβια, μπλόκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους κλπ

ΤΡΟΦΙΜΑ: Γάλα μακρας διαρκειας, κρέμες – ζελε (σε σκόνη), παιδικές τροφές (συσκευασμένες), μπισκότα, γλυκά που διατηρουνται (παστέλια, μαντολάτα, λουκουμια κλπ)