Σελίδες

Δήμος Βριλησσίων: Κατασκηνώσεις, Λουτροθεραπεία, Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένους & ΑμεΑ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις-Λουτροθεραπεία-Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ έτους 2015» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα που αφορά τον Βόρειο Τομέα και συγκεκριμένα τον Δήμο Βριλησσίων θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2015 στα Λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας στην Πέλλα και την ίδια περίοδο στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Η διάρκεια διαμονής κάθε δικαιούχου του προγράμματος ορίζεται στις (7) ημέρες – (7) διανυκτερεύσεις και συμπεριλαμβάνεται η διατροφή των δικαιούχων με μέριμνα του οικείου ξενοδοχείου όπου περιλαμβάνει απαραίτητα πρωινό, γεύμα και δείπνο.
Στο πρόγραμμα Λουτροθεραπείας-Πηλοθεραπείας, συμμετέχουν οικονομικά και οι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού με το ποσό των οκτώ (8) ευρώ ημερησίως κατ΄ άτομο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν :
1.α. Ηλικιωμένα άτομα  ηλικίας 60 ετών και άνω και β. ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, πιστοποιημένο από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.
2. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος , χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
3. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφαλίστων υπερηλίκων του ΟΓΑ.
Για τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, όταν τα άτομα αυτά είναι μεμονωμένα, χωρίς ενήλικα άτομα που μπορούν να θεωρηθούν συνοδοί τους ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού ,τότε δικαιούνται συνοδού, υπό την προϋπόθεση ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την Υγειονομική Επιτροπή που πιστοποιεί το ποσοστό αναπηρίας. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του συνοδού καλύπτεται από το εν λόγω πρόγραμμα και συνυπολογίζεται  στο σύνολο των συμμετεχόντων του προγράμματος.
Προτεραιότητα έχουν οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύνατοι, βάσει του εκκαθαριστικού τους σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους.
 Δικαιολογητικά
1. Αίτηση συμμετοχής
2. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
3. Φωτοαντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας
4. Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ
5. Φωτοαντίγραφο απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω.
6. Ιατρική γνωμάτευση (αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του δικαιούχου και αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτρά
7. Ιατρική γνωμάτευση Καρδιολόγου (βεβαίωση ότι δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα)

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως 8/9/2015 το αργότερο, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Οργανισμού, οδός Λ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος, καθημερινά από ώρα 08.00-14.00, κ. Μποζάς Ηλίας, κ. Τσίτσα Νάνση, κ. Κουρτέλη Χρυσάνθη.