Σελίδες

Η τοποθέτηση της Περιφερειάρχη Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16ης Ιουλίου

Κατά την παρέμβασή της στη διαδικασία επερώτησης, που κατέθεσε η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» αναφορικά με άρθρο που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό σχετικά με τη διαδικασία σύναψης σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη Siemens για το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σημείωσε μεταξύ άλλων:
  • Την Παρασκευή πριν από το δημοψήφισμα, όταν περιήλθε στα χέρια μου το συγκεκριμένο περιοδικό, το μελέτησα με πάρα πολλή προσοχή. Διάβασα λοιπόν το άρθρο, που ξεκινά διαχωρίζοντας ‘αδέκαστες’ με ‘αμαρτωλές’ πολιτικούς. Και παίρνοντας ως δεδομένο ότι η ‘αμαρτωλή’ έναντι της ‘αδέκαστης’ πολιτικού έχει περαιώσει μια αμαρτωλή διαδικασία. Με απόλυτο σεβασμό σε μια κορυφαία διαδικασία και επειδή το πατριωτικό μου καθήκον το αντιλαμβάνομαι στο να μην γίνομαι αυτοαναφορική, είπα ότι οφείλω να συνδράμω ως πολίτης και ως Περιφερειάρχης, εκ των αρμοδιοτήτων για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, και να μην χρειαστεί να σπαταληθεί λέξη προκειμένου να απαντήσω πόσο αμαρτωλή είμαι.
  • Σε πολιτικό επίπεδο κάποιοι βιάζονται. Κάποιοι βιάζονταν πριν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και αργότερα σε σχέση με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Γιατί για όποιον είχε χρόνο και τον σπατάλησε για να διαβάσει τις 13 σελίδες, θα διαπίστωνε ότι αυτές εντάσσονται στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Δεν έχουν να κάνουν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Προσωπικά την πολιτική δεν την αντιμετωπίζω ως καριέρα. Θα μείνω εδώ μέχρι το 2019. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, ανάμεσα στα άλλα, στη χειμαζόμενη χώρα μας και στην κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος.
  • Αναφορικά με το συγκεκριμένο άρθρο του περιοδικού, που δημοσιεύθηκε δυο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, υπάρχουν αλλότριοι κεντρικο-πολιτικοί λόγοι που αυτό γράφτηκε. Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο διαπίστωσα ότι αναφέρεται σε έγγραφα των Υπηρεσιών.
  • Έχω διατάξει έρευνα η οποία αφορά και σε αιρετά πρόσωπα. Θα είστε όλοι γνώστες σχετικά με την έρευνα αυτή και αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα.
  • Προσωπικά υπερασπίζομαι το Δημόσιο Τομέα, ο οποίος όμως πρέπει πρώτα από όλα ο ίδιος να αυτοπροστατεύεται. Ανακάλυψα λοιπόν ότι έχουμε Υπηρεσίες που αυτονομούνται, έχουμε Διευθυντές που δεν ενημερώνουν συναρμόδιες Διευθύνσεις.
  • Το άρθρο βρίθει αξιολογικών κρίσεων και επιθετικών προσδιορισμών. Αυτά όλα δεν είναι για αυτήν την αίθουσα, είναι για άλλες αίθουσες και εκεί θα κριθούν.
  • Στην Περιφέρεια Αττικής βάζουμε ένα λιθαράκι προκειμένου να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλαίσιο προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε λόγο για χρηστή Διοίκηση.
  • Λάθη θα γίνουν, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο είμαι Περιφερειάρχης υπογραφή που θα είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον δεν πρόκειται να βάλω. 
  • Με απόλυτο σεβασμό σε μια κορυφαία διαδικασία και επειδή το πατριωτικό μου καθήκον το αντιλαμβάνομαι με το να μην γίνομαι αυτοαναφορική, θεώρησα ότι οφείλω να συνδράμω ως πολίτης και ως Περιφερειάρχης, υπεύθυνη εκ των αρμοδιοτήτων μου, για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, και να μην χρειαστεί να σπαταληθεί λέξη προκειμένου να απαντήσω πόσο αμαρτωλή είμαι.