Σελίδες

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Δήμου Βριλησσίων παρουσιάζει την κωμωδία «Ο Επιθεωρητής»

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων, συνεχίζοντας την αναζήτησή του και την επιτυχημένη πορεία του, παρουσιάζει φέτος την κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής» στις 26, 27 και 28 Ιουνίου στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη».

Το θεατρικό αριστούργημα του Ν. Γκόγκολ, ένα από τα κλασικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο χώρο της κοινωνικής σάτιρας, γράφτηκε το 1835 και εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας όπου οι κρατικοί υπάλληλοι συμπεριφέρονται ως δυνάστες του λαού, επιδίδονται σε απάτες και εκβιάζουν τους απλούς ανθρώπους της πόλης αυτής. Όλη αυτή η διαφθορά και η μικρότητα των χαρακτήρων βγαίνουν στην επιφάνεια όταν φτάνει στην πόλη ένας τυχοδιώκτης, τον οποίο όλοι θεωρούν ότι είναι ο Γενικός Επιθεωρητής που έφτασε ινκόγκνιτο για να τους ελέγξει.
"Ο Επιθεωρητής" αποτελεί όχι μονάχα τη λαμπρότερη διακωμώδηση της τσαρικής γραφειοκρατίας, αλλά και της κοινωνικής διαφθοράς μέχρι σήμερα σε κάθε τόπο.

Η διασκευή του έργου είναι του Αντώνη Παπαϊωάννου, η διδασκαλία- σκηνοθεσία της Τόνιας Σταυροπούλου, τα σκηνικά της Χρυσάνθης Νίκα, τα κοστούμια της Δέσποινας Αποστολοπούλου, η μουσική της Λίλιαν Δημητρακοπούλου και οι χορογραφίες της Κασσιανής Γεωργακοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Χαραυγή, Βασίλης Κανέλλος, Κατερίνα Σταθάτου, Αφροδίτη Τσουκλείδου, Γιώργος Ζίλλης, Μαρία Αννίνου, Πηνελόπη Πουλή, Ειρήνη Ατσαλή, Γιώργος Κλαδιάς, Άννα Αλεξανδράκη, Γιάννης Κιορπελίδης, Ζάννα Καλλιπολίτη, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Ηρώ Σπύρου, Λένα Κληρονόμου, Θωμάς Τζώρτζης, Νίκος Σιδεράκης.


Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Μεταμόρφωση Σωτήρος & Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια
Παρασκευή 26 Ιουνίου, Σάββατο 27 Ιουνίου και Κυριακή 28 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης 21:00


-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-