Σελίδες

Εβδομάδα Περιβάλλοντος καθιερώνει ο Δήμος Βριλησσίων (από 31/5 έως 7/6)

Την Εβδομάδα Περιβάλλοντος καθιερώνει ο Δήμος Βριλησσίων, με σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και εκδηλώσεων, από την Κυριακή 31 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 7 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την οποία έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ στις 5 Ιουνίου.
Η δέσμη των δράσεων και εκδηλώσεων που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν εθελοντικές παρεμβάσεις καθαρισμών, διαδικασίες ανοιχτών διαβουλεύσεων για τη διαχείριση απορριμμάτων, περιβαλλοντική εκπαίδευση για τη σχέση των μαθητών και πολιτών με τη φύση και για την ανακύκλωση, καθώς και δενδροφύτευση.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Εβδομάδας Περιβάλλοντος στο Δήμο Βριλησσίων:

 
- Κυριακή 31/5: Εθελοντικός Καθαρισμός και δενδροφύτευση του Δάσους Θεόκλητου & Συνάντηση Εθελοντών Πυροπροστασίας. 
Σημείο συνάντησης στο Πυροφυλάκειο (Σολωμού και Παπαφλέσσα – Ανω Βριλήσσια) στις 9 π.μ.
 
- Τετάρτη 3/6: Διαδικτυακή Διαβούλευση για τη  διαχείριση απορριμμάτων και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στο Δήμο Βριλησσίων, στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικής διαβούλευσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στις 7 μ.μ.

- Παρασκευή 5/6: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Ενημέρωση – Διαβούλευση για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) στο Δήμο Βριλησσίων.
Η ανοιχτή διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Νίκος Εγγονόπουλος" του Πάρκου Μίκης
Θεοδωράκης στις 6:30 μ.μ.
 
- Κυριακή 7/6: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μαθητών στη Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου με σημείο συνάντησης το Κιόσκι του Πάρκου Ρεματιάς Βριλησσίων στις 10 π.μ.
Επίδειξη χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Πλατεία Αναλήψεως στις 12 το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες μπορούν να φέρνουν τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές τους συσκευές για απόθεση στους ειδικούς κάδους απόρριψής τους που θα υπάρχουν στο Κιόσκι του Πάρκου Ρεματιάς Βριλησσίων και στην Πλατεία Αναλήψεως από τις 9 π.μ. ως τις 1 μ.μ.

Η περιβαλλοντική αναβάθμιση και προστασία είναι καθήκον όλων μας.
Έλα κι εσύ μαζί μας!