Σελίδες

Βιώνοντας την Αριστερά...

του Γιώργου Μπαλάφα*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι εμφανής μια προσπάθεια «πολιτικής εξίσωσης προς τα κάτω» του ήθους και ύφους της αριστεράς, με το ήθος και το ύφος των προηγουμένων κυβερνήσεων. Μας λένε τα τσεκουράτα εξαπτέρυγα του συστήματος, ομού μαζί με ντερμπεντέρηδες της ενημέρωσης και αγανακτισμένους τσιριχτοφωνακλάδες πολιτικάντηδες:
Ναι, έβγαλε στο εξωτερικό τα χρήματα του ο Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά τα έβγαλε και η Νάντια Βαλαβάνη (κάτι που βεβαίως δεν ισχύει).

Ναι, ήταν συνήγορος της ENERGA και της HELLAS POWER (που κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 275 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο) ο Μάκης Βορίδης, αλλά και ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν συνήγορος των σχολικών φυλάκων (έλεος)…

Ναι, ο Μπαλτάκος ήταν συνομιλητής (τουλάχιστον…) της Χρυσής Αυγής, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος φτιάχνει νομοσχέδιο με το οποίο μπορεί να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός (εδώ γελάμε).

Ναι, στην υπόθεση SIEMENS «ακούστηκαν» ηχηρά ονόματα από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης νοικιάζει το σπίτι του στην Αίγινα προς 5000 ευρώ την εβδομάδα (εδώ ακόμα δεν βρήκαν κάτι καλύτερο)…

Με λίγα λόγια αγωνίζονται οι άνθρωποι για να πετύχουν μια «εξίσωση» προς τα κάτω. «Εντάξει, είμαστε και εμείς διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι, αλλά και εσείς τα ίδιο κάνετε». Αυτοί οι «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» δεν ορρωδούν προ ουδενός. Θεωρούν ότι η ίδια ποιότητα ανθρώπων που υπήρχε στα κόμματα τους (ορισμένοι των οποίων ήδη έχουν μετακομίσει στον Κορυδαλλό), ή ίδια ποιότητα υπάρχει και στην αριστερά. Ότι οι αγωνιστές κατά της δικτατορίας (όμως ο Γιάννης Δραγασάκης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κ.α.) είναι το ίδιο με τους πορφυρογέννητους γόνους των τζακιών της εξουσίας και τους υπηρέτες των νταβατζήδων (αυτών που κατήγγειλε και ο Κώστας Καραμανλής).
Ας το πούμε καθαρά: Θέλουν να υπονομεύσουν την ηθική και πολιτική υπόσταση της κυβέρνησης συνολικά, αλλά και κάθε ενός στελέχους ξεχωριστά, απλά για να υπονομεύσουν την άλλη προοπτική που χαράζει αυτή η κυβέρνηση για την Ελλάδα σήμερα, για την Ευρώπη αύριο. Σε αγαστή συνεργασία η Bild με τους Αδώνιδες και τους Πάγκαλους του συστήματος, επιδιώκουν να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια αλλαγής αυτής της γερασμένης, αναποτελεσματικής, χωρίς όραμα Ευρώπης. Τα κουρασμένα τέως παλληκάρια αφού δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο επίπεδο των ιδεών και της πρακτικής, αξιοποιούν αυτό που «κατέχουν» καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο: Τη διαβολή και την υπονόμευση.

Εμείς βέβαια δε φτάνει να τους καταγγέλλουμε. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Οι πολίτες περιμένουν να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους, να μειώσουμε την ανεργία, να πάρει μπροστά η οικονομία, να αλλάξουμε το δημόσιο-δυνάστη σε δημόσιο-αρωγό, να υλοποιήσουμε τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αν πετύχουμε αυτούς τους στόχους, ας κάνουν ότι θέλουν οι απολογητές της λιτότητας. Ας βυσσοδομούν κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά κατά στελεχών της, οι εργολάβοι της λάσπης.

Άλλωστε τι να θυμίζουν οι λέξεις «αξιοπρέπεια», «φιλότιμο», «αλληλεγγύη», «πρόοδος» και «ΟΧΙ» σε αυτούς; Ξέρουν μόνο από Grexit, PSI, bonus, profit…

* Ο Γιώργος Μπαλάφας είναι περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ