Σελίδες

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Η επαναφορά του εξάωρου εργασίας στην τελική ευθεία

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Νίκο Βούτση και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Κώστα Πουλάκη, για την επαναφορά του εξαώρου εργασίας ΠΔ 588/88 για τους παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και ο Σύνδεσμός μας προσκόμισε στον Υπουργό την επιστημονική τεκμηρίωση του θέματος καθώς επίσης και πληθώρα υπογραφών Βουλευτών, Δημάρχων και Επιστημόνων που ενυπόγραφα από το 2013 στήριξαν το αίτημα του ΠΑΣΥΒΝ για την επαναφορά του εξαώρου εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προσκομίστηκε στο Υπουργείο και η εισηγητική έκθεση καθώς και η τροπολογία του νόμου, προκειμένου να επισπευτούν οι θετικές διαδικασίες.

  Τις θετικές εξελίξεις ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Συνδέσμους μας Λίτσα Καλαϊτζή στις 20/03/2015 στα Ιωάννινα κατά την έναρξη των εργασιών του 13ου Πανελλήνιου Μετεκπαιδευτικού Συνεδρίου του Συνδέσμου μας.

  Σε μια κατάμεστη αίθουσα, την οποία είχαν κατακλίσει 1500 σύνεδροι, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας από όλη την Ελλάδα, οι θετικές εξελίξεις έγιναν δεκτές με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους τους παραβρισκόμενους παιδαγωγούς.

Τα νέα επιβεβαιώθηκαν και από επίσημα χείλη. Από βήματος συνεδρίου ο Διευθυντής του Υπουργού Επικρατείας κύριου Νίκου Παπά, ο κύριος Παναγιώτης Σκούτας ανακοίνωσε: «Η Πρόεδρός σας Λίτσα Καλαϊτζή και το Διοικητικό σας Συμβούλιο συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Νίκο Βούτση για το εξάωρο εργασίας σας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ήδη παραγγέλθηκε να ετοιμαστεί νομοσχέδιο και να δοθούν οι σχετικές γνωμοδοτήσεις για την οριστική επίλυση του αιτήματος του Συνδέσμου σας. Είμαι εντυπωσιασμένος από την δύναμη και την δυναμική του Κλάδου σας, καθώς στην αίθουσα του Συνεδρίου υπάρχει τόσο μεγαλειώδης προσέλευση».

Συνάδελφοι, είμαστε υποχρεωμένοι, προκειμένου να διασφαλίσουμε, αφενός την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας, την προστασία του συλλογικού μας αγώνα και αφετέρου την προστασία των εμπλεκόμενων μερών, (ΠΑΣΥΒΝ, επιστημονικό προσωπικό των Πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ , τα αρμόδια υπουργεία και τους εκπροσώπους αυτών), στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των διαδικασιών για επαναφορά του εξαώρου εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού των παιδικών σταθμών της χώρας, να καταγγείλουμε κάθε ενέργεια προσώπων ή «συλλογικού οργάνου», που στόχο έχουν να παραπληροφορήσουν, να αποπροσανατολίσουν, ακόμα και να οικειοποιηθούν την δράση και τον αγώνα του ΠΑΣΥΒΝ, αντιγράφοντας ακόμα και κείμενά μας προς τα Υπουργεία, ψηφίσματα, τίτλους συνεδρίων και ημερίδων μας.

Τους γνωρίζουμε όλοι μας, είναι οι προσωπικές τους επιλογές και τακτικές, καθώς ο τρόπος δράσης τους είχαν σαν αποτέλεσμα να αυτοπεριθωριοποιηθούν από τον Σύνδεσμο και από τον Κλάδο.