Σελίδες

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Δημόσιος Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής σε συνεδρίαση του ΔΣ - Η εισήγηση του Δημάρχου

Σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, παρουσιάσθηκε από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο και συζητήθηκε ο Απολογισμός του προηγούμενου 6μήνου της Δημοτικής Αρχής. Ακολουθεί ολόκληρη η εισήγηση:


ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

1.
ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ-ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΜΕΛΕΤΕΣ

Α. ΕΡΓΑ-ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΗΡΗΣΕΙΣ
α) ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
1.       Αντιμετωπίζουμε καθημερινά σημειακά προβλήματα με μικροεπισκευές, σημάνσεις, τοποθέτηση εμποδίων, διευθέτηση προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού κ.λπ. στην κεντρική πλατεία, γύρω από την πλατεία του Αϊ Γιάννη, στην οδό Πελοποννήσου, την οδό Μακεδονίας και την Επτανήσου, την οδό Δημητρακοπούλου, στις οδούς Βαλαωρίτου και Σολωμού, Διγενή και Αιτωλίας, Παύλου Μελά και Παναγούλη και σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά προβληματικά σημεία της πόλης.
2.       Έχουμε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο μια συντονισμένη προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας με σκοπό τη συμμόρφωση των Αναδόχων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας με τη νομοθεσία. Η άρση των αδειών τομής, η διακοπή των εργασιών, η επιβολή προστίμων και η καθημερινή παρουσία των μηχανικών του Δήμου στα σημεία όπου εκτελούνται εργασίες τομής είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Πρόσφατα ψηφίσαμε τον Κανονισμό του Δήμου Αγ. Παρασκευής για την εκτέλεση και την αποκατάσταση τομών από τους ΟΚΩ.
β) ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ  
1.       Καθαρίσαμε τα ρέματα με εργολαβία του 2013: Ανθέων, Παπαφλέσσα, της οδού Σουλίου και το εγκυστωμένο της οδού Ύδρας, και εντάξαμε νέο κωδικό το 2015.
2.       Δημοπρατήσαμε το χρηματοδοτούμενο από πόρους της Περιφέρειας έργο «Κατασκευή αγωγών ομβρίων του έτους 2014», ύψους 950.000 €, για τις οδούς Χίου, Πεντέλης και Ολυμπίας. Σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει το έργο.
3.       Συνάπτουμε σύμβαση άνευ ανταλλάγματος με το Αμερικάνικο Κολλέγιο με αντικείμενο την κατασκευή του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία οδών Βορρά (από Ζεφύρων έως Γραβιάς) και Γραβιάς (από την οδό Σπάρτης έως την Αν. Μεσογείου)».
4.       Εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 κατασκευή αγωγών ομβρίων ύψους 150.000 €  που περιλαμβάνει επεκτάσεις και πύκνωση φρεατίων του υπάρχοντος δικτύου αγωγών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε σημειακά επείγοντα προβλήματα.
γ) ΕΡΓΑ-ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ
1.       Προχωρήσαμε με εργολαβία του 2014 σε εργασίες στην Αγίου Ιωάννου στο κομμάτι της που δεν είχε ενταχθεί στην ανάπλαση και παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης, όπως και στην Αιγαίου Πελάγους στο ύψος της οδού Ζεφύρων έξω από την είσοδο του 2ου Δημοτικού.
2.       Εκτελούμε ήδη μετά από δημοπράτηση το έργο «Σημειακές παρεμβάσεις» ύψους 45.000 € για να προχωρήσουμε άμεσα σε έργα μικρής έκτασης που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο ξεκίνησε από τα πεζοδρόμια της Κεντρικής Πλατείας.
3.       Ολοκληρώσαμε την πιστοποίηση τεσσάρων νέων Παιδικών Χαρών, έργο που κατασκευάστηκε το 2013-2014: α) της πλατείας Μελ. Μερκούρη επί της οδού Κορυτσάς - Πεντέλης β) της πλατείας Δημοκρατίας (Ιόλα) επί των οδών Χείλωνος και Αγγ. Σικελιανού, γ) της πλατείας που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Τριάδος, Ψαρών και Απόλλωνος και δ) της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στα Πευκάκια. Φέρουν όλες το σχετικό ειδικό κυκλικό σήμα και είναι σε πλήρη λειτουργία.
Παράλληλα, ξεκινούν εντός των επομένων ημερών οι εργασίες αποκατάστασης των υπόλοιπων έντεκα (11) Παιδικών Χαρών ώστε να πάρουν και αυτές πιστοποίηση.
4.       Εντάξαμε στον Προϋπολογισμό 2015 40.000€ για τη διαμόρφωση της πλατείας Ηλιάκη στα Πευκάκια.
5.       Αλλάξαμε το φυσικό αντικείμενο για τη χρηματοδοτούμενη μελέτη μέσω ΜΟΔ του παιδικού σταθμού στην οδό Ρόδων στο ΟΤ93, εισάγοντας ανάπλαση των πεζοδρομίων των δύο βασικών αξόνων εισόδου στην πόλη μας, της Χαλανδρίου και της Μεσογείων, έργο περίπου 6 χιλιομέτρων. (Η μελέτη για τον παιδικό σταθμό της Ρόδων δεν ακυρώνεται, αλλά θα υλοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο.)
6.       Έγιναν ενέργειες για το ξεπέρασμα εμποδίων και την επιτάχυνση των εργασιών της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κοντοπεύκου.
7.       Προχωράμε εντατικά τις ρυμοτομήσεις στην περιοχή του Κοντοπεύκου, έγιναν ήδη πολλές και θα γίνουν όλες όσες προβλέπονται. Παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση του έργου και τη βελτίωση της όποιας κακοτεχνίας.
8.       Η πεζογέφυρα στο Σταυρό θα δοθεί σε κυκλοφορία εντός του Μαρτίου.

δ) ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
1.       Πετύχαμε η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 328 στα Πευκάκια να ενταχτεί στην τροποποίηση Μαρτίου του προϋπολογισμού 2015 της Περιφέρειας.
2.       Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις όπως:
ü  Ελαιοχρωματισμοί πέντε τάξεων στον Α΄ Νηπιακό Σταθμό, στον Δ΄ Νηπιακό Σταθμό και στον Ζ΄ Νηπιακό Σταθμό.
ü  Αντικατάσταση πλέγματος στα κάγκελα και τις πόρτες του Γ΄ Νηπιακού Σταθμού (Πάρου και Δωδεκανήσου).
ü  Επισκευές-Βάψιμο και συντήρηση όλων των πολυπαίχνιδων και των μικρών παιχνιδιών σ’ όλες τις αυλές των Παιδικών Σταθμών.
ü  Συντηρήσεις-τοποθετήσεις καινούργιων φωτιστικών στις δύο κουζίνες και στο κλιμακοστάσιο του Α΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Βορρά και στον Δ΄ Νηπιακό Σταθμό της οδού Αφροδίτης 12.
ü  Έναρξη διαδικασιών έκδοση νέας άδειας Πυρασφάλειας στο Β΄ Παιδικό Σταθμό της οδού Λάδωνος 5 (έληξε προ διετίας) και εγκατάστασης συστήματος πυρασφάλειας στο ιδιόκτητο κτήριο του Α΄ Παιδικού Σταθμού της οδού Βορρά.
ü  Συντηρήσεις και επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων στους σταθμούς Ζ΄ Νηπιακός της οδού Τρωάδος, Β΄ Νηπιακός της οδού Λάδωνος, Γ΄ Νηπιακός της οδού Πάρου και στα γραφεία της διοίκησης.
ü  Τοποθέτηση μεταλλικών κουπαστών στις σκάλες εισόδου του Α΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Βορρά 7 και του Ζ΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Τρωάδος 3.
ü  Αγορές Η/Υ για την Διοικητική Υπηρεσία των ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π.
ü  Αγορά Ηλεκτρικών Συσκευών και Μικροσυσκευών όπου υπήρχαν ελλείψεις (πάνω από 4.000€).
ü  Αγορά οικιακών σκευών (πιάτα-ποτήρια-μπολ) στους περισσότερους Παιδικούς Σταθμούς.
ü  Αγορά παιδικών βιβλίων (πάνω από 3.000€).
ü  Αγορά παιχνιδιών (πάνω από 7.500€).
ü  Αγορά επίπλων (πάνω από 10.000€) κ.ά.

Β. ΜΕΛΕΤΕΣ
1.       Επικαιροποιήσαμε τη μελέτη διανοίξεων οδών ύψους 1,2 εκατ. €. Το έργο θα ενταχτεί σε επόμενη τροποποίηση του προϋπολογισμού 2015 της Περιφέρειας.
2.        Προωθούμε τη μελέτη ανάπλασης της οδού Γαρυττού που αφορά και το Χαλάνδρι σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
3.       Εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 τη σύνταξη υδραυλικής μελέτης κατασκευής αγωγών ομβρίων για την περιοχή του Αη Γιάννη που θα περιλαμβάνει τους εξής κλάδους με τελικό αποδέκτη όλων, τον αγωγό στο μέσο της Λεωφόρου Μεσογείων: α) Τεμπών-Ύδρας, β) Θεμιστοκλέους (από Ασημακοπούλου)-Ρήγα Φεραίου-τμήμα της Περικλέους-Παραδείσου, γ) Ειρήνης, δ) επέκταση της Σολωμού.
4.       Επικαιροποιήσαμε ήδη το υπόλοιπο της μελέτης των 5,5 εκατ. € για το Κοντόπευκο, τα Πευκάκια και τμήμα του λόφου Τσακού, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 4,8 εκατ €.  Το έργο θα ενταχτεί στην τροποποίηση Απριλίου του προϋπολογισμού 2015 της Περιφέρειας.
5.       Διεκδικούμε την αξιοποίηση της μελέτης της Αττικής Οδού Α.Ε. για την κατασκευή αγωγών ομβρίων στο βόρειο τμήμα των Πευκακίων, μέρος της οποίας είναι και ο υλοποιημένος από την Αττική Οδό Α.Ε. αγωγός της οδού Μακαρίου. Διερευνούμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης της από την ίδια την Αττική Οδό ως αντισταθμιστικό όφελος ή από το νέο ΕΣΠΑ 2014-20.
6.       Στην αναμόρφωση του 2014 εισαγάγαμε τον κωδικό για τη σύνταξη μελέτης χωροθέτησης λειτουργιών και χρήσεων στο ΟΤ451 (αθλητικό κέντρο Πευκακίων). Απόφασή μας είναι η τμηματική υλοποίηση ενός αθλητικού κέντρου που θα ταιριάζει στην κλίμακα και τα χαρακτηριστικά της γειτονιάς, με κατασκευή κλειστού προπονητηρίου και κάθε έτος υλοποίηση ενός ακόμα τμήματος του αθλητικού χώρου. Το έργο θα ενταχτεί σε τροποποίηση του προϋπολογισμού 2015 της Περιφέρειας.
7.       Ξεκινήσαμε τη διαδικασία για τον έλεγχο στατικής επάρκειας του φέροντος οργανισμού (μπετά) του «Κολυμβητηρίου». Σκοπός για μας είναι με την ολοκλήρωσή του να προχωρήσουμε σε μελέτη εντός του 2015 για την αξιοποίηση της υπάρχουσας κατασκευής.
8.       Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με την έγκριση των όρων δόμησης για το αθλητικό-πολιτιστικό πάρκο «Σταύρος Κώτσης». Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε αντίστοιχη μελέτη ανάπλασης και χωροθέτησης λειτουργιών και χρήσεων στο πάρκο.
9.       Εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2015 μελέτη κυκλοφοριακών παρεμβάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης προκειμένου να προχωρήσουμε σε ήπιες αναπλάσεις, μετατροπές δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας ή και πεζοδρομήσεις που θα εφαρμοστούν σε βάθος πενταετίας σε ένα πλέγμα σημείων που θα απλώνονται σε όλη την έκταση της πόλης. Μέσα από αυτή τη μελέτη θα εφαρμοστούν και οι οδηγίες για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τα σχολεία.
10.   Ξεκινάμε άμεσα την ψηφιοποίηση των ρυμοτομικών διαταγμάτων και τη γεωαναφορά στην αναμόρφωση του 2014 και δημιουργούμε το υπόβαθρο για να εντάξουμε με τριετή προγραμματισμό την αναθεώρηση του ΓΠΣ (20000€ κατ’ έτος από το 2015 ως το 2017) και των χρήσεων γης.
11.   Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η μελέτη κατασκευής νέας πεζογέφυρας στη Λεωφ. Μεσογείων  στο ύψος των οδών Ευαγγελιστρίας και Χίου (πλατεία Σωτ. Πέτρουλα).  
Γ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ.
1.       Διεκδικήσαμε την υλοποίηση όλων των μελετών που έχουν ξεκινήσει για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Για τα υποέργα έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η ενεργειακή αναβάθμιση των δύο κλειστών γυμναστηρίων μας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, έργο για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση.
2.       Προχωράμε στη σύνταξη του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ)  του Δήμου  στα πλαίσια της συμμετοχής στο Σύμφωνο των Δημάρχων.
3.       Προχωράμε στη σύνταξη μελέτης με αντικείμενο τη "Βελτίωση - αναβάθμιση του Δημοτικού φωτισμού Αγίας Παρασκευής με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας". 

2.
ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
Α. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΠΡΑΣΙΝΟ
1. Πετύχαμε ο σχεδιασμός για την εναλλακτική  διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου να ενταχτεί στην τροποποίηση Μαρτίου του προϋπολογισμού 2015 της Περιφέρειας
2. Αναδιοργανώσαμε τα προγράμματα οδοκαθαρισμού με στόχο τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους.
3. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό φρεατίων της πόλης μας, ώστε να μην υπάρχουν βουλωμένα φρεάτια.
4. Σχεδιάζουμε ξεχωριστό πρόγραμμα για κλαδιά και πράσινα απόβλητα και αναζητούμε τρόπους ενεργής αξιοποίησής τους. Ο Δήμος μας παράγει 1.900 τόνους ετησίως.
5. Καταγράψαμε το δίκτυο των κάδων μηχανικής αποκομιδής ώστε να αντιμετωπίζουμε όλες τις προβληματικές καταστάσεις.
6. Προωθούμε την εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων στην Κεντρική Πλατεία, συλλογής απορριμμάτων χωρίς οσμές.
7. Διαμορφώσαμε νέο κανονισμό καθαριότητας του Δήμου μας.
8. Καθαρίζουμε εγκαταλελειμμένα ιδιωτικά οικόπεδα, έχοντας πρώτα ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες και χρεώνοντάς τους την εργασία.
9. Συντονίζουμε ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών όσον αφορά στην πυροπροστασία.

  Β. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
  1. Διεκδικήσαμε και πήραμε  δωρεάν νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης στον Δήμο μας από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, όπως και νέο σάρωθρο που είχε πληρωθεί το 2013.
  2. Πήραμε επίσης με τον ίδιο τρόπο 125 νέους κάδους ανακύκλωσης.
  3. Ενισχύσαμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό της Υπηρεσίας Πρασίνου για τη βέλτιστη αποκατάσταση ξερών ή προβληματικών δένδρων.

   Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
1.       Ανανεώσαμε τα σημεία περισυλλογής παλαιών ηλεκτρικών συσκευών. Τοποθετήσαμε, πιλοτικά, κάδο μέσα στο Δημαρχείο.
2.       Πυκνώνουμε το δίκτυο της ανακύκλωσης βελτιώνοντας έτσι την αναλογία μπλε κάδου ανά κάτοικο.
3.       Δημιουργούμε νέο δίκτυο αποκλειστικά για τη συλλογή γυαλιού και τοποθετούμε τους ειδικούς κάδους σε συγκεκριμένα σημεία για τη βέλτιστη αξιοποίησή τους.

    Δ. ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
  1. Συνεργαζόμαστε με πανεπιστημιακά ιδρύματα και διερευνούμε την προοπτική συμμετοχής του Δήμου μας σε καινοτόμα προγράμματα κομποστοποίησης ή άλλων τεχνολογιών διαχείρισης αστικών απορριμμάτων και στοχεύουμε στη μέγιστη κατά το δυνατόν αξιοποίηση μελλοντικών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων
  2. Διαμορφώνουμε πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας για τη λειτουργία τοπικού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, ώστε να επιτευχθεί δραστική μείωση των εξόδων. Η προοπτική αυτή θα καθορίσει μελλοντική επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό.


3.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Α. ΕΛΑΦΡΥΝΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Βελτιώνουμε τα οικονομικά και αναβαθμίζουμε καθημερινά (ποσοτικά και ποιοτικά) τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς να επιβαρύνουμε τους Δημότες. Αντίθετα τους ελαφρύναμε σε πολλές περιπτώσεις.
1.       Μειώσαμε:
-        Τα τέλη στο Κοιμητήριο μέχρι 55% (για πρώτη φορά). Ήδη ψηφίσαμε τις απαραίτητες μελέτες για την επέκταση του χώρου ταφής και θα δημιουργήσουμε μικρό ναό.
-        Τα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού 6%.
-        Τα τέλη για μικρά καταστήματα (<60 b=""> 15%.
-        Τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων  30%.
-        Τα δίδακτρα γυμναστηρίων, Εργαστηρίων Τέχνης και Ωδείου 10%.
2.       Μηδενίσαμε τα τέλη απόρων και πολυτέκνων.
3.       Ρυθμίζουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο.

Β. ΔΥΝΑΜΩΣΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
1.       Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε νέες Κοινωνικές Δομές:
-        Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων-Ανασφάλιστων.
-        Κοινωνικό Φροντιστήριο.
2.       Πετύχαμε την πλήρη επάρκεια των κοινωνικών δομών σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης αφού:
-        Πραγματοποιήσαμε εκστρατεία συλλογής τροφίμων και φαρμάκων τα 4 Σάββατα του Δεκέμβρη με στόχο να ενισχυθούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο/Μαγειρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο και παράλληλα να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία μέσα από θεσμούς συμμετοχής.
-        Προωθήσαμε συγκέντρωση τροφίμων στα σχολεία.
-        Εξασφαλίσαμε πάνω από 1.200 κιλά τρόφιμα από τις Λαϊκές αγορές.
3.       Συγκεντρώσαμε και προσφέραμε σχολικά είδη σε  άπορους μαθητές.
4.       Πραγματοποιήσαμε δωρεάν διανομές με Ροδάκινα, Ακτινίδια, Αγγούρια και Πορτοκάλια  σε συνεργασία με οργανώσεις Παραγωγών και την «Αλληλεγγύη για όλους».
5.       Παρείχαμε οικονομική υποστήριξη σε άπορες οικογένειες.
6.       Πετύχαμε τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα «στέγαση και επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας για 12 αστέγους (Αίτηση Δήμου 10ος/2014).
7.       Πετύχαμε τη δωρεάν επανασύνδεση/παροχή Ηλεκτρικού ρεύματος σε απόρους, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής.

8.       Συνεχίσαμε τη λειτουργία στις υπάρχουσες Κοινωνικές Δομές: Ανταλλακτήριο ρούχων, Παντοπωλείο, Μαγειρείο και  Φαρμακείο.

9.       Δημιουργήσαμε το Κέντρο Γυναίκας στον πολυχώρο «Γυναίκα και Δημιουργία» που είχε ξεκινήσει και λειτουργούσε χωρίς απόφαση Δ.Σ., αποδείξεις κ.λπ.

Γ. ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
1.       Καταργήσαμε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς σε εισοδήματα μέχρις 18.000 € (από 10.000 €).
2.       Καθιερώσαμε κοινωνικά κριτήρια εγγραφής των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς και ανταποκριθήκαμε στο 93% των αιτήσεων.
3.       Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, και μετά από  αίτημα μας, 36 προνήπια εντάχθηκαν στα Νηπιαγωγεία της πόλης μας.
4.       Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, δεν ζητήσαμε από τους γονείς να φέρουν υλικά (μαρκαδόρους, χαρτιά, μπογιές, διακοσμητικά κ.λπ.) στους σταθμούς και τα παρέχουμε από ιδίους πόρους (το ποσό ξεπερνά τις 11.000€).
5.       Συνεχίζουμε τα δωρεάν προγράμματα άθλησης στα σχολεία και στους Παιδικούς Σταθμούς.

Δ.  ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗΣ
1.       Διοργανώσαμε για τους νέους ανθρώπους της πόλης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Αργώ” και το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ συναυλία  με τη “Μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ” με  φιλική συμμετοχή της τραγουδήστριας Γιώτας Νέγκα.
2.       Υλοποιήσαμε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, πρόγραμμα για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ανασφάλιστους με Σακχαρώδη Διαβήτη.
3.       Συμμετείχαμε στο πρόγραμμα Δωρεάν Ιατρικών Εξετάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και τους καρκίνους παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας) για Ανέργους ή Ανασφάλιστους "ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ",  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής  και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δωρεάν σε συνεργαζόμενα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής.
4.       Υλοποιήσαμε στα Δημοτικά Ιατρεία το πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού έλεγχου των παιδιών των  Δημοτικών Σχολείων.
5.       Υποστηρίξαμε τους άπορους για την έκδοση των βιβλιαρίων απορίας.


4.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

1.       Κτήμα Ιόλα

2.       Πάρκο Νεαπόλεως – Υπουργείο Γεωργίας

3.       Οικοδομικό Τετράγωνο 118 στον Τσακό.

4.       Τήνου και Δερβενακίων (211 Οικοδομικό Τετράγωνο)




5.
ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
1.       Ξεκίνησε ήδη το έργο «Συντηρήσεις και επισκευές σχολικών κτιρίων έτους 2014» τον Ιανουάριο του 2015. Πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε ήταν η διαμόρφωση των οροφών του 3ου-Χέλμειου Νηπιαγωγείου.
2.       Διεκδικήσαμε και δεσμεύσαμε από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., την αναβάθμιση και την επέκταση του 3ου, 6ου  και 9ου  Δημοτικών Σχολείων σε ύψος ποσού περίπου 500.000 €.
3.       Πετύχαμε την παραχώρηση της χρήσης των σχολικών συγκροτημάτων που έχει στη μερίδα της η «Κτιριακές Υποδομές» Α.Ε., προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αποκατάστασης βλαβών που απαιτούσαν την έκδοση σχετικών αδειών. Προχωράμε τη διευθέτηση των προβλημάτων του κτηματολογίου για τα σχολικά συγκροτήματα που μας ανήκουν και σε συνεργασία με τις «Κτιριακές Υποδομές» Α.Ε. για τα υπόλοιπα.
4.       Πετύχαμε τη δέσμευση από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ότι η κατασκευή του 1ου ΕΠΑΛ θα δημοπρατηθεί την άνοιξη του 2015.
5.       Οι μελέτες για το 6ο Γυμνάσιο επί της οδού Αγελάου ολοκληρώθηκαν και πλέον ο Οργανισμός αναζητά χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ.
6.       Για το 14ο Νηπιαγωγείο στο Ο.Τ. 328 (οδός Αγ. Βασιλείου) πετύχαμε να συμπληρωθούν όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν ώστε οι μελέτες του να ολοκληρωθούν ως το Φεβρουάριο του 2015 και να εκδοθεί η άδεια δόμησης έως τον Απρίλιο με σκοπό το έργο να έχει δημοπρατηθεί πριν το καλοκαίρι του 2015.
7.       Σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων έχουμε καταγράψει συνολικά 230 αιτήματα. Αρκετά από αυτά, περίπου τα μισά, χρεώθηκαν στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου και περίπου σε ένα ποσοστό 80% έχουν ήδη εξυπηρετηθεί.
8.       Πραγματοποιήσαμε συζήτηση για θέματα παιδείας στο Δημοτική Συμβούλιο ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ένωσης Γονέων με τη συμμετοχή τους, όπως και των συλλόγων εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.




6.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Α. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

  1. Έγκριση εκκρεμών ταμειακών απολογισμών χρήσεων 2012 και 2013.
  2. Κατάρτιση ισολογισμών, διενέργεια ελέγχου και εγκρίσεως οικονομικών αποτελεσμάτων εκκρεμουσών χρήσεων ετών 2012 και 2013.
  3. Έγκαιρη έναρξη μαθημάτων Εργαστηρίων Τέχνης και Ωδείου.
  4. Έγκριση 18 Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου των Εργαστηρίων Τέχνης και 30 του Ωδείου.
  5. Προκήρυξη πρόσληψης καλλιτεχνικού προσωπικού.
  6. Έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του και πλήρης εξέλιξη μαθημάτων του Λαϊκού Πανεπιστήμιου.
  7. Μείωση διδάκτρων Εργαστηρίων Τέχνης και Ωδείου.
Β. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  1. Εκδήλωση-Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι: «Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις συνάντησε… το Τρίτο Πρόγραμμα».
  2. Εβδομάδα Βενεζουελάνικου Θεάτρου με τον Περιφερειακό Θίασο της Πολιτείας Πορτουγκέσα με το έργο «Συνταξιδιώτες».
  3. Συναυλία ΤΖΑΖ στην οδό Αγίου Ιωάννου.
  4. Συναυλία Συνόλων Απολυμένων ΕΡΤ στην οδό Αγίου Ιωάννου.
  5. «ΙΜΒΡΟΣ ΤΕΝΕΔΟΣ», από τη Βιβλιοθήκη. Δύο ιστορικά ντοκιμαντέρ για την Ίμβρο και την Τένεδο, τα οποία υλοποιήθηκαν από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της ΟΥΝΕΣΚΟ, με αφορμή την άδεια επαναλειτουργίας ελληνικής σχολής στην Ίμβρο, ύστερα από 48 χρόνια.
  6. Δυο ξεχωριστές συναντήσεις αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, από τη Βιβλιοθήκη.
  7. Παρουσίαση του βιβλίου «Ζαννιά Κότσικα είναι τ΄όνομά μου», από τη Βιβλιοθήκη.
  8. Χριστούγεννα στην πόλη, από τη Βιβλιοθήκη.
  9. «Το σπίτι του Αϊ Βασίλη»  στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, από τους Παιδικούς Σταθμούς.
  10. Το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για ΑμεΑ του Δήμου Αγίας Παρασκευής δέχθηκε στις εγκαταστάσεις του, την Τρίτη 4-11- 2014, το  «Θέατρο κατ΄Οίκων» του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο παρουσίασε την παράσταση «Η Οικογένεια, αυτός ο ιερός θεσμός», σε δραματική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Στέλλας Ράπτη.




7.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Α. ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

  1. Έγκαιρη παραχώρηση Αθλητικών χώρων στα ερασιτεχνικά Σωματεία, ενόψει έναρξης Αθλητικής περιόδου.
  2. Έγκαιρη έναρξη όλου του Δημοτικού Αθλητικού Προγράμματος περιόδου 29/09/2014-14/06/2015.
  3. Προκήρυξη Δημόσιου Διαγωνισμού εκτέλεσης του Δημοτικού Αθλητικού Προγράμματος.
  4. Αίτηση στη Γ.Γ.Α. πρόσληψης Γυμναστών για επιπλέον κάλυψη αναγκών μαθητών δημοσίων σχολείων, Κ.Α.Π.Η., ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π. κ.λπ. (Πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους. (Σημείωση: Η τελευταία Αίτηση ΠΑΟΔΑΠ στη ΓΓΑ είχε κατατεθεί το έτος 2011.)   
  5. Απόφαση της ΓΓΑ (6087/2014) εκταμίευσης μέρους οφειλομένων ποσών (35.391,96 ευρώ).
  6. Διάθεση Γυμναστών στα Δημόσια Σχολεία, ΚΑΠΗ και ΠΑΙΣΔΑΠ. 
  7. Εξέλιξη διαδικασιών αδειοδότησης Αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, παραχωρημένων και μισθωμένων. Επέκταση ισχύος υφισταμένων αδειών.
  8. Μείωση συνδρομών αθλουμένων.
  9. Συντηρήσεις χώρων (π.χ., καθαρισμός Πάρκου «Στ. Κώτσης»).
  10. Εξασφάλιση  Αθλητικών χώρων από την Ελληνογαλλική Σχολή.
  11. Βελτίωση φωτισμού στο Γήπεδο του πάρκου «Στ. Κώτσης»
Β. ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  1. Διοργάνωση Αγώνα Δρόμου μαθητών Δημοτικών Σχολείων στο πλαίσιο του 32ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Στον αγώνα έλαβαν  μέρος  περισσότερα από 600 παιδιά μέχρι 12 ετών.
  2. Διοργάνωση τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3x3. Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής
  3. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16-10-14  η 9η ημερίδα στίβου  για ΑΜΕΑ, που διοργάνωσε το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για ΑΜΕΑ του Δήμου και συμμετείχαν 16 κέντρα ΑΜΕΑ από πολλές περιοχές της Αττικής.



8.
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

1.       Επαναφέραμε τις Συνελεύσεις Γειτονιάς (θα γίνονται ανά 6μηνο με απολογισμό) και σχεδιάζουμε Επιτροπές Γειτονιάς και Συμμετοχικό Προϋπολογισμό.
2.       Καθιερώσαμε με επιτυχία τις ώρες «Ο πολίτης στο Δήμαρχο».
3.       Δημιουργήσαμε τηλεφωνική γραμμή για το Δημότη.
4.       Εγκαινιάσαμε νέα μορφή σχέσεων με ΟΛΕΣ τις Συλλογικότητες της πόλης (Ένωση Συλλόγων Γονέων, Σύλλογοι Γειτονιών, Συλλογικότητες Αλληλεγγύης κ.ά.).
5.       Ενημερώνουμε τις παρατάξεις για τα σημαντικά θέματα του Δήμου.
6.       Αναβαθμίζουμε το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΑΡΓΩ».
7.       Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε πλαίσιο ανοιχτών διαδικασιών σε όλα τα στάδια της οικονομικής διαχείρισης ώστε να εξασφαλίσουμε πλήρη διαφάνεια.
8.       Δημιουργήσαμε διαπαραταξιακή Επιτροπή Διεκδίκησης του κτήματος Ιόλα
9.       Δημιουργήσαμε διαπαραταξιακή Επιτροπή Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.
10.   Δημιουργήσαμε διαπαραταξιακή Επιτροπή για την Αξιοποίηση του Γιαβάσειου.
11.   Δημιουργήσαμε διαπαραταξιακή Επιτροπή Διερεύνησης και Διεκδίκησης Ελεύθερων Χώρων.