Σελίδες

Η Ένωση Γονέων Δήμου Αμαρουσίου για το 1ο Τουρνουά Αλληλεγγύης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 το 1ο Τουρνουά Αλληλεγγύης αγώνων ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ARENA SOCCER CLUB, τις οποίες παραχώρησε δωρεάν ο ιδιοκτήτης κ. Γιώργος Ντουντούμης στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων μετά από αίτησή της και όχι στον Δήμο Αμαρουσίου όπως ατυχώς αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου.

Την έναρξη των αγώνων χαιρέτισαν κατά σειρά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Βασίλης Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Γιώργος Καραμέρος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Παιδείας και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρλαύτης, και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής  Παράταξης “Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι” Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κούκουζας και τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Καλλιόπη Βέττα και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Σπυρόπουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Εκτός των Τειχών”.


Κάνοντας πράξη το σύνθημά μας “Παίζω με τους συμμαθητές μου, Προσφέρω από το υστέρημά μου, Αγωνίζομαι για έναν κόσμο δίκαιο” 216 μαθητές από 11 Δημοτικά Σχολεία και 4 Γυμνάσια έδωσαν το παρόν στους αγωνιστικούς χώρους του τουρνουά, ενώ οι γονείς τους και πολλοί συμμαθητές τους, τους παρακολούθησαν από τις εξέδρες.


Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι εθελοντές διαιτητές, που διέθεσε η Ε.Π.Σ.Α., οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι εθελοντές γονείς που κάλυψαν τις γραμματειακές ανάγκες και η μικροφωνική εγκατάσταση, ευγενική χορηγία του Δήμου Αμαρουσίου.


Στο αγωνιστικό μέρος τ’ αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Δημοτικά: Γυμνάσια:
1η Θέση: 18ο Δημοτικό 1η Θέση: 4ο Γυμνάσιο
2η Θέση: 13ο Δημοτικό 2η Θέση: 5ο Γυμνάσιο
3η Θέση: 11ο Δημοτικό 3η Θέση: 7ο Γυμνάσιο


Στην πραγματικότητα όμως νικητές ήταν ο αθλητισμός, η συνεργασία των ομάδων, η αλληλεγγύη και η προσφορά απέναντι στους συνανθρώπους μας.


Εκτός των αγωνιστικών χώρων, πολυπληθής ομάδα εθελοντών γονέων, αλληλέγγυων συμπολιτών, αλλά και μέλη τοπικών συλλόγων του Δήμου, παραλάμβανε, κατέγραφε και συσκεύαζε τα προϊόντα κατ´ είδος κερδίζοντας την μάχη με τον χρόνο, ώστε τα είδη να παραδοθούν αυθημερόν.



Ο τελικός απολογισμός, αντικατοπτρίζει την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου:

-Ένα φορτηγό της «Αλληλεγγύης για Όλους» παρέλαβε 95 κούτες και σακούλες γεμάτες τρόφιμα, 35 κούτες και σακούλες με είδη ατομικής καθαριότητας, 1 κούτα φάρμακα και μπιμπερό, 2 καρότσια με προορισμό τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

-Ένα φορτηγό της ομάδας Προσφοράς και Αλληλεγγύης «ΠΑΡΕΑ» παρέλαβε 225 σακίδια για τα μικρά παιδιά που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά.

-Ένα φορτηγό του Δήμου Αμαρουσίου παρέλαβε 54 σακούλες ρούχα, 130 σακούλες τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.


Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η προσφορά 200 χειροποίητων σαπουνιών από τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου του Ειδικού Κέντρου Κράτησης Νέων Αυλώνας τα οποία παρέδωσε ο Δ/ντής του σχολείου κ. Πέτρος Δαμιανός.


Η απονομή των μεταλλίων και των κυπέλλων έγινε από Ολυμπιονίκες και Πανελληνιονίκες αθλητές και αθλήτριες όπως ο Πύρρος Δήμας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Σπύρος Ανδριόπουλος (ΑΣΑΕΔ), η Ελένη Αυλωνίτου (Βαλκανιονίκης – Βουλευτής), από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Θεόδωρος Παχατουρίδη, από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ. Δημήτρη Σμυρνή, Πέτρο Κόνιαρη, τον υπεύθυνο της Αθλητικής διοργάνωσης και μέλος της Ένωσης κ. Ανδρέα Γιακουμή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου κκ. Βασίλη Μπούρα, Λουΐζα Πάπαρου, Τάσο Σπυρόπουλο, Κώστα Νικολαΐδη, Παναγιώτη Μπούμη, Μιχάλη Χατζηαρσενίου και Σπύρο Κατσάνο.


Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Πέτρος Δαμιανός και Σοφία Κορωναίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι” κ. Λευτέρης Μαγιάκης και η Δημοτική Σύμβουλος κα Κατερίνα Ψάλτη.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων