Σελίδες

Η ηρωική θυσία του 15χρονου Τηλέμαχου για να σώσει τα αδέλφια του

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2012, όταν ολόκληρη η Ελλάδα πάγωσε από την είδηση της φωτιάς που ξέσπασε -εξαιτίας ξυλόσομπας που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν- σε διώροφη κατοικία στην Μεσορόπη Παγγαίου, η οποία και καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Την παγωμάρα αυτή, όμως, διαδέχτηκε η συγκίνηση και η θλίψη, όταν έγινε γνωστό ότι ένα από τα 10 παιδιά της οικογένειας που διέμενε στην κατεστραμμένη οικία, ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμιρίκας, είχε χάσει την ζωή του προσπαθώντας να σώσει τα 2 μικρότερα αδέλφια του, τα οποία και εκείνα βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Η θυσία του 15χρονου Τηλέμαχου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, και είχε σαν συνέπεια να τιμηθεί μετά θάνατον από την Ακαδημία Αθηνών, ένα χρόνο αργότερα.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας προτάθηκε να καθιερωθεί η 8η Δεκεμβρίου ως ημέρα μνήμης για τον Τηλέμαχο, και να πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις στα σχολεία. Τα μέλη του ΔΣ δεσμεύτηκαν ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του άτυχου Τηλέμαχου.